stradale dvije osobe

Novi detalji strašne nesreće na Gregovici: Muškarac od udara struje zadobio teške opekline, prevezen u zagrebačku bolnicu

| Autor: Jelena Milović, Petra Stefanović, Tea Tidić
(Snimila Petra Stefanović)

(Snimila Petra Stefanović)


Dva muškarca stradala su jutros u teškoj nesreći na radu u trafostanici na Gregovici. 

Više informacija saznajemo od Alena Pačića, policijskog službenika za odnose s javnošću Policijske uprave istarske.

- U 9.30 sati zaprimili smo dojavu da je na području Gregovice došlo do ozljeđivanja osobe prilikom rada. U Pulu je došao helikopter Hitna medicinska helikopterska služba te je unesrećeni muškarac zračnim putem prevezen u bolnicu, kaže Pačić.

Kako neslužbeno saznajemo, nesreća se dogodila kad je 55-godišnji muškarac uslijed doticaja sa strujom visokog napona zadobio teške opekline. Riječ je o radniku jedne kooperantske tvrtke iz Zagreba. 

Zbog nesreće je isključena struja, te je veliki dio Pule kraće vrijeme bio bez struje.

(Snimila Petra Stefanović)(Snimila Petra Stefanović)

Kako saznajemo od Tatjane Čemerikić, ravnateljice Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu Istarske županije, dvije osobe su stradale.

- Obojica su još uvijek životno ugroženi. Dojavu o nesreći Hitne službe su zaprimile u 9.25 sati, te su već za nekoliko minuta bili na mjestu nesreće, gdje su zatekli dva teško ozlijeđenja muškarca. Jedan je zadobio vidljive opekline, dok je drugi imao srčani zastoj te su ga na licu mjesta reanimirali. Reanimiranog pacijenta odvezli su u Opću bolnicu Pula, a budući da je liječnica na terena kod pacijenta s opeklinama procijenila da je stanje kritično, te se sumnja na opekline unutarnjih organa, zatražila je podizanje helikoptera, koji je za 15-ak minuta sletio na Marsovo polje i preuzeo pacijenta. Nakon pregleda  u KBC-u Rijeka, liječnici su žurno uputili pacijenta helikopterom na traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu, kaže Čemerikić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter