PRILAGODILI SE

Veslači pulske Istre dobili individualne programe treninga, prvotimci kod kuće vježbaju na klupskim ergometrima

| Autor: Roberto CAR
Formu sada održavaju kod kuće - veslači Istre

Formu sada održavaju kod kuće - veslači Istre


Tako će moći nastaviti trenirati i održavati formu koliko-toliko. Napravili smo im i individualne planove treninga, jer se zasad još može ići trčati u prirodu, a kod kuće mogu raditi i neke vježbe snage, čime će zadržati izdržljivost kad se situacija normalizira i krenu natjecanja, rekao je trener VK Istra Elvis Orbanić

Pulske su ulice i trgovi uglavnom prazni, a prazna je i pulska luka. Tamo gdje su se ujutro i popodne mogli vidjeti veslački čamci, dok je na pontonu i ispred zgrade Veslačkog kluba Istra uvijek bilo živo, sad vladaju mir i tišina. Nema veslača.

- Morali smo i mi prekinuti sve aktivnosti i reći članovima našeg kluba da više nema treninga. Do daljnjega. Koliko će sve ovo potrajati, nitko ne zna. No, mi smo se ipak pobrinuli da naši veslači i veslačice nastave s individualnim treninzima, rekao je glavni trener Istre Elvis Orbanić.

- Našim starijim veslačima i veslačicama smo odnijeli kući klupske ergometre. Osam ergometara smo prevezli klupskim kombijem i podijelili im. Tako će moći nastaviti trenirati i održavati formu koliko-toliko. Napravili smo im i individualne planove rada treninga, jer se zasad još može ići trčati u prirodu, a kod kuće mogu raditi i neke vježbe snage čime će zadržati izdržljivost kad se situacija normalizira i krenu natjecanja.

Pulski je veslački klub ove sezone imao sedmero kandidata za reprezentativne selekcije.

- Imamo Luku Markulinčića koji kandidira za seniore do 23 godine, četvoricu juniorskih kandidata, to su Andrea Biasiola, Roko Cigić, Matija Marin i Lovro Milinković te juniorke Mia Grgorinić i Lara Komparić. Svi su oni trebali tijekom proljeća sudjelovati na nekim testiranjima i regatama, ali sad je sve upitno. Kao i cijela sezona. Sve regate su otkazane, dok se još ne zna što će biti s prvenstvima Hrvatske, kazao je Orbanić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of