VESLANJE

Pulska Istra ostvarila sjajan uspjeh na finalu Kupa Hrvatske u Sabljacima

| Autor: Roberto Car
Veslačice i veslači Istre s trenerom Elvisom Orbanićem (Foto VK Istra)

Veslačice i veslači Istre s trenerom Elvisom Orbanićem (Foto VK Istra)


Veslačice i veslači pulske Istre sjajnu su sezonu okončali nastupom na finalu Hrvatskog kupa u Sabljacima osvojivši fenomenalno drugo mjesto u konkurenciji najboljih hrvatskih klubova. Na tom su natjecanju nastupile po tri najbolje posade u svakoj disciplini iz Kupa Miljenka Finderlea i Kupa Dalmacije, a pulske su posade nastupile u čak deset disciplina.

Šlag na torti

Izabranici trenera Elvisa Orbanića osvojili su četiri prva mjesta, pri čemu su reprezentativci Adrian Mačina i Fabio Peruško, sedmi s ovogodišnjeg juniorskog SP-a u Parizu, slavili u dvije discpline. Pobijedili su u četvercu bez sa Povrzanovićem i Ciligom te u dvojcu bez kormilara.Dva su zlata osvojile i pulske veslačice. Brončana s nedavnog balkanskog prvenstva Laura Lalić bila je najbolja u skifu, dok su kadetkinje Lisa Stanković i Jana Banovac bile najbrže u dvojcu na pariće. Osim njih na pobjedničko su se postolje pulski veslačice i veslači popeli u još četiri navrata jer su osvojili jedno drugo i tri treća mjesta.

- Bio je ovo šlag na kraju još jedne vrlo uspješne sezone. Na klupskoj razini uz ovo drugo mjesto u Kupu imamo i četvrto mjesto na prvenstvu Hrvatske, s time da smo bili prvi u konkurenciji juniora i juniorki. Potom imamo četvoricu reprezentativaca koji su ostvarili velike uspjehe. Mačina i Peruško su bili sedmi na svijetu, David Medica je bio osmi u Europi, a Laura Lalić ima broncu s Balkanijade - rekao je trener Orbanić. - Sad nam slijedi još duatlon u Medulinu 28. ovog mjeseca, potom kontrolna daljinska regata u Zagrebu za izbor reprezentacije i onda se okrećemo nastupima na ergometrima.

Četiri pobjede

Rezultati, Istre, četverac bez kormilara juniora A: 1. Martin Povrzanović, Karlo Ciliga, Adrian Mačina i Fabio Peruško; dvojac na pariće juniora A: 2. Mateo Kljajić i Tin Borzić; skif juniorki A: 1. Laura Lalić; skif kadeta: 6. Vid Grbac; dvojac na pariće kadetkinja: 1. Lisa Stanković i Jana Banovac; četverac na pariće kadeta: 3. Petar Brečević, Antonio Poropat, Tin Modrušan, Luka Buić; skif juniora B: 3. Filip Batel; dvojac na pariće juniora B: 6. Luka Vitasović i Rafael Terlević; dvojac na pariće seniora: 3. Martin Povrzanović i Karlo Ciliga; dvojac bez kormilara: 1. Adrian Mačina i Fabio Peruško.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini