croatia rally

VIDEO / Širi se luda snimka s WRC-a u Hrvatskoj: "Vau, koliko ste puta svi ovo prevrtjeli?"

| Autor: Novi list
(Snimio Sergej Drechsler)

(Snimio Sergej Drechsler)


Četvrto izdanje svjetskog automobilističkog spektakla WRC Croatia rallyja 2024. ovog se tjedna vozi kroz pet županija i grad Zagreb, od sjevera Hrvatske do Kvarnera.

WRC spektakl prate milijuni širom svijeta, a službeni profil podijelio je snimku s WRC 2 natjecanja, koja se brzo proširila društvenim mrežama.

Na snimci se vidi kako se lider WRC 2 natjecanja Nikolaj Grjazin odlično izvukao iz situacije koja je mogla biti poprilično neugodna.

Sjajnim potezom zaslužio je odobravanje mnogih gledatelja uz stazu, na snimci se čuje kako oduševljeno vrište.

Ništa manje oduševljeni nisu bili ni gledatelji na društvenim mrežama, koji su komentarili kako je Grjazin svoj automobil vozio do krajnjih granica, pa i preko njih.

"OK, koliko ste puta prevrtjeli ovu snimku? Budite iskreni", jedan je od komentara.

Croatia Rally jučer se vozio u Ravnoj Gori i na Platku, a riječki Korzo bio je mjesto odmora svih posada između jutarnjeg i poslijepodnevnog seta brzinaca.

Današnji program objedinjuje brzinske ispite na širem karlovačkom području, Žumberku i samoborskom gorju. Sve je startalo već ujutro dionicom Smerovišće – Grdanjci (15,72 km), na koju se vozači vraćaju drugi put u 14,31 sati.

Drugi brzinac dana Stojdraga – Gornja Vas (20,77 km) startao je u 8,24 i opet u 15,24 sati, treći Vinski Vrh – Duga Resa (8,78 km) u 10,05 i 17,05 sati, dok posljednji Pečurkovo Brdo – Mrežnički Novaki (9,11 km) je krenuo prvo od 11,03 sati, a potom završni u 18,03 sati.

Na sredini današnjeg programa Thierry Neuville vodi na Croatia Rallyju za 4,7 sekundi nakon subotnjih jutarnjih utrka, dok su se prva tri vozača našla u samo 11,3 sekunde razlike.

Zvijezda Hyundaija Neuville započeo je ovu pretposljednju etapu izjednačen za vodstvo s Toyotinim čovjekom i glavnim rivalom u prvenstvu Elfynom Evansom.

Iako je par za lov na naslov ostao tijesno izjednačen u subotu ujutro, Neuvilleovo upravljanje gumama dalo mu je malu prednost koja mu je trebala. Belgijac je u svoj i20 N bolid nosio četiri mekane i dvije Pirellijeve gume za kišu, dok je Evans uzeo samo tri mekane, jednu tvrdu i dvije gume za kišu.

Pljusak se nikada nije materijalizirao, ostavljajući Evansa da cijelo jutro vozi s jednom gumom s tvrdom smjesom na svom GR Yarisu. Neuville se bolje pobrinuo za vlastite softove i pobijedio na dva brzinska ispita na asfaltnoj stazi i, što je ključno, bio je neznatno brži od Evansa na sva četiri.

"Mislim da smo vjerojatno imali bolji izbor guma i vjerojatno smo zadržali bolji profil guma od ostalih", rekao je. "Imali smo dobro upravljanje gumama i to se isplatilo".

Evansov Toyotin timski kolega Sébastien Ogier osvojio je SS10 i ostao vrlo angažiran u oštrom kraju utrke. Koristeći isti paket kao i njegov kolega, oštećenje njegove teške opcije natjeralo je Ogiera da pričvrsti "mokru" gumu na svoj bolid za posljednju etapu. Zaostajao je za vodećim Neuvilleom 11,3 sekunde, nakon što je dan započeo sa 6,6 sekundi zaostatka.

Ott Tänak je imao sreće izbjeći oštećenje svog Hyundaija kada je okrznuo živicu na SS10. Osim toga jutro Estonca prošlo je glatko i zadržao je 14,2 sekunde razlike u odnosu na petoplasiranog vozača M-Sport Forda, Adriena Fourmauxa. Fourmaux je pobijedio na uvodnoj etapi na stazi Smerovišće – Grdanjci, ali ga je u završnom testu usporio problem s motorom.

Takamoto Katsuta ostao je šesti u svojoj Toyoti, 50,1 sekundi zaostatka za Fourmauxom, ali udobnih 1 minuta i 17,5 sekundi ispred Andreasa Mikkelsena. Grégoire Munster zauzeo je osmo mjesto dok su voditelji WRC2 Nikolay Gryazin i Yohan Rossel završili ljestvicu najboljih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum