OTKRIVEN DATUM

Poznato kada će se Kate Middleton opet pojaviti u javnosti

| Autor: Portal NoviList
(Reuters)

(Reuters)


Princeza od Walesa, Kate Middleton, koja se oporavlja od abdominalne operacije još od 16. siječnja i od tada nije viđena u javnosti, navodno bi trebala posjetiti vojnike tijekom događaja na Horse Guards Paradeu u Londonu, 8. lipnja. Više od 1.400 vojnika sudjelovat će u reviji, koja je prethodnica parade Trooping the Colour koja se održava vikend nakon.

Službena web stranica britanske vojske objavila je ta dva datuma u utorak, prikazujući princezu Kate u tirkiznoj odjeći dok pregledava irsku gardu na Dan svetog Patrika prošle godine.

Kralj Charles imenovao je princezu Kate  za počasnu pukovnicu irske garde ubrzo nakon što je postao monarh 2022. godine. 9. pukovnija irske garde vodi paradu ove godine, što znači da bi Kate tradicionalno trebala provesti pregled pukovnika vikend prije događaja. Trooping the Colour je događaj kojim se službeno obilježava rođendan kralja Charlesa, a monarh, koji prolazi kroz liječenje raka i uglavnom ostaje izvan javnosti od dijagnoze, od britanske vojske je naveden kao sudionik parade koja će se održati 15. lipnja.

Prisjetimo se, pratitelji kraljevske obitelji bili su u iščekivanju svakog traga o povratku princeze Kate u javni život. Međutim, britanska vojska možda je otišla predaleko, s obzirom na to da su uredili aranžmani za dobivanje ulaznica za gledatelje. Kraljevski izvori ističu da je Kensingtonska palača ta koja mora potvrditi pojavljivanje princa Williama i princeze Kate na bilo kojem službenom izlasku.

Princeza Kate prisustvovala je Trooping the Colouru svake godine od kada se 2011. godine udala za princa Williama, osim u razdoblju kada je događaj bio smanjen zbog COVID-19 ograničenja, vozeći se u kočiji s konjima i pojavljujući se na balkonu Buckinghamske palače s članovima kraljevske obitelji.  Ali ove godine bio bi prvi put da je ona izvela pregled pukovnika.

Parada 8. lipnja također je istog vikenda kao i volonterski dani Big Help Out, rezervirani za zajedničke grupe i druge organizacije da pruže podršku u pomaganju drugima. Prošle godine William, Kate i njihova djeca pomogli su u skautskoj grupi nedaleko od njihovog doma u Windsoru.

Naravno, postoji šansa i da će se princeza od Walesa pojaviti u javnosti i prije nego što se Trooping the Colour održi u lipnju. Službenici su u vrijeme njezine operacije naveli da princeza vjerojatno neće nastaviti s dužnostima sve do Uskrsa, koji pada 31. ožujka.

Kate se oporavljala kod kuće, uglavnom u Adelaide Cottageu u Windsoru, nakon što je napustila bolnicu nakon 13 dana liječenja u siječnju. Kako navodi People, prvi je put nakon operacije uočena u ponedjeljak, u toku vožnje sa svojom majkom, Carole Middleton.

Kateina operacija najavljena je u izjavi Kensingtonske palače 17. siječnja. ,,Operacija je bila uspješna. Očekuje se da će princeza ostati u bolnici deset do četrnaest dana prije nego što se vrati kući kako bi nastavila oporavak. S obzirom na trenutne medicinske savjete, malo je vjerojatno da će se vratiti na javne dužnosti sve do Uskrsa.

Princeta od Walesa cijeni interes koji će izazvati ova izjava. Ona se nada da će javnost razumjeti njezinu želju da održi što je više moguće normalnosti za svoju djecu; i nježnu želju da njezine osobne medicinske informacije ostanu privatne. Kensingtonska palača stoga će pružati ažuriranja o njezinom napretku samo kada bude značajnih novih informacija za dijeljenje”, stoji u izjavi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini