Gdje je Kate Middleton?

Kruže nevjerojatne teorije, svijet je zabrinut za omiljenu britansku princezu

| Autor: Glas Istre
(Reuters)

(Reuters)


Otkako je objavljeno da je bila na operaciji abdomena, Kate Middleton postala je glavna tema medija. Teorije o tome gdje se nalazi princeza od Walesa šire se nevjerojatnom brzinom, prenosi N1. 

Buduća britanska kraljica posljednji je put viđena u šetnji do crkve na Božić 2023. u društvu supruga Williama i djece, prinčeva Georgea i Louisa i princeze Charlotte.

Kensingtonska palača objavila je 16. siječnja da je princeza operirana na poznatoj klinici u Londonu i da se njezin povratak javnim dužnostima ne očekuje prije Uskrsa.

Obožavatelji kraljevske obitelji princezi su tada poželjeli brz oporavak, ali i izrazili zabrinutost zbog cijele situacije. Naime, abdominalna kirurgija je širok pojam i može značiti niz različitih stvari. Princezin dug boravak u bolnici nakon operacije izazvao je zabrinutost obožavatelja i potaknuo glasine. To što je palača naglasila da se radilo o planiranoj operaciji znači samo da nije bila hitna. U teoriji, princeza je mogla biti kod liječnika u petak i dobiti termin za operaciju u utorak.

Ono što je potaknulo glasine je činjenica da stižu izvještaji o princezinom oporavku kod kuće, od izlaska iz bolnice nije objavljena nijedna njezina fotografija.

Tabloidni naslovi i analitičari koji se bave kraljevskom obitelji nisu pomogli smirenju situacije. Naslovi u novinama i portalima kao da se trude dolijevati ulje na vatru. Pojedini britanski tabloidi sugeriraju i da princeza možda ima problema s mentalnim zdravljem.

Biografkinja kraljice Camille Angela Levin podijelila je razmišljanja koja idu u tom smjeru. Ona je nagovijestila da se princ William morao “nositi s plakanjem i vrištanjem” svoje majke princeze Diane kad je imao 15 godina, što bi ga moglo pripremiti za zdravstveno stanje njegove supruge.

Novinarka Concha Calleja tvrdi da je princeza prošla histerektoniju, uklanjanje maternice, i da su je morali intubirati zbog ozbiljnih komplikacija nakon operacije. Rekla je da za svoje tvrdnje ima čvrste izvore.

Palača je odgovorila na glasine, ne službenim priopćenjem, nego putem izvora. “To su potpune besmislice, ta novinarka nije ni pokušala provjeriti bilo što od toga što je rekla. Sve je izmišljeno”, rekao je izvor iz palače.

Ono što je doprinijelo misteriji je potez princa Wiliama koji se “iz osobnih razloga” u posljednji čas povukao s komemoracije za kuma, grčkog kralja Konstantina III. Kensingtonska palača nije navodila detalje.

Dopisnik Daily Maila Charlie Lankston kaže kako Kate Middleton “nije nestala, nego nije u mogućnosti vrratiti se kraljevski dužnostima do nakon Uskrsa”. Otkrivanje zdravstvenih podataka bez pristanka ne samo da krši privatnost osoba, nego predstavlja i zabrinjavajući presedan za bilo čije pravo na povjerljivost, kaže on.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum