Prva liga jug 

Večerašnji derbi rukometaša između Umažana i Buzećana igrat će se u obnovljenoj dvorani Stella maris

| Autor: Mijat Gavran
SPREMNA ZA DERBI - Renovirana dvorana Stella maris

SPREMNA ZA DERBI - Renovirana dvorana Stella maris


Istarski derbi Prve lige jug rukometaša između Umažana i Buzećana započinje danas u 18.30 sati u sportskoj dvorani Stella maris. Umažani u njega ulaze nakon pobjedenad Ardiaeijem, a Buzećani nakon što su u ogledu s liderom bili na tragu uspjeha, no podosta stvorenih prilika nisu realizirali. Vratar gostiju im je u većini situacija uskratio realizaciju i moguću pobjedu koju su toliko željeli rukometaši Ranka Silića u tom ogledu. Sada će sigurno na umaškom parketu tražiti iskupljenje, jer uz taj neće im nedostajati i inih motiva, ponajprije za jesenji neuspjeh (26:28) protiv Umažana. Bit će to u svakom slučaju predstava za mnogobrojne poklonike rukometa s Bujštine i Buzeštine, što znači da bi obnovljeno zdanje moglo biti ispunjeno do posljednjeg mjesta. Upravo takav ambijent priželjkuju obje momčadi.

– Mi smo u pripremi za utakmicu u Mlinima protiv rivala koji je lideru nanio prvi poraz, sve učinili da mi ne doživimo istu sudbinu i u tome smo uspjeli. U ovu utakmicu ulazimo s istim namjerama i ne sumnjam da će igrači pružiti maksimum protiv momčadi koja je uvijek spremna prirediti iznenađenje. Zato moramo biti razboriti i odigrati najbolje što znamo, jer i Buzećani se unaprijed ne odriču povoljnog ishoda. Na nama je da uz pomoć naše vjerne publike potvrdimo najnoviji uspjeh i upotpunimo atmosferu uoči dolaska Zamećana u našu novouređenu »školjku«. Vjerujem da će ova utakmica biti pravi šlager i da će publika uživati u igri obiju momčadi - kazao je trener umaških rukometaša Bruno Maros.

Sličnog je razmišljanja i buzetski strateg nakon vrlo dobre igre sa Zamećanima, ali ponajviše žali da to njegova momčad nije okrunila bar polovičnim dometom.

– Pred nama je novi derbi protiv iznimno kvalitetnih Umažana koji su u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazali da s pravom razmišljaju o povratku u elitno društvo. Našim igračima neće nedostajati motiva da iznova odigramo dobru utakmicu, iako to neće biti ni malo lako, ako se zna kvaliteta igračkog kadra naših suparnika. Kroz tjedan smo radili na psihičkom opravku i svi zajedno s nestrpljenjem očekujemo nastup na umaškom parketu. Mislim da ćemo mirnije igrati ovu utakmicu od prethodne, jer domaća momčad će morati »juriti« pobjedu, a mi ćemo čekati svoju priliku i nastojati je iskoristi - poručio je trener buzetske momčadi Ranko Silić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum