U POREČU

Istarski derbi Druge lige rukometašica pripao gošćama iz Umaga

| Autor: Mijat GAVRAN
(Snimio Mijat Gavran)

(Snimio Mijat Gavran)


Susret 15. kola Druge lige rukometašica: Poreč - Umag 22:23 (11:12). Dvorana SRC "Veli Jože". Gledatelja 350. Suci: Bruno Komljenović i Mateo Radanović (oba Rijeka).

POREČ: Šolar, Miličević, Cvek 1, N. Kodan 8 (1), Prskalo, L. Picco 1, Nikolić 3, Pašalić 4, Mirko, V. Kodan, Vežnaver, Mirosavljević, Rupenović, C. Picco 5, Zgrablić, Ivančić.

UMAG: Štingl, Blašković, Sladić, Romić-Hercig, Kernjus 8 (1), Selar 8, Tatalović, Andročec 1, Luša 1, Brkljača 2, Mijanović, Matea Špoljar, Calcina 1, Mandić 2.

Sedmerci: Poreč 2 (1), Umag 2 (1). Isključenja: Poreč 6 minuta, Umag 4 minute.

Toliko sličnosti se dogodilo na ovoj, kao i na jesenjoj, predstavi istih suparnica u Umagu koja je završila remijem (23:23). Bodovi su imali gotovo dvostruku vrijednost. Ulog za obje ekipe, posebice Umažanke koje traže spas od ispadanja. Otvorile su "žuto-plave" dvoboj s 4:1 (7’), a onda slijedi kanonada najučinkovitije igračice lige Nikoline Kodan i suigračica za poravnanje (7:7) nakon 18 odigranih minuta. U tri naredne minute Porečanke ostvaruju i najveću prednost (10:7), da bi Umažanke, uz raspoloženu golmanicu Sašu Sladić, ostvarile neočekivanu 5:0 seriju za preokret i minimalnu prednost uoči predaha.

Imale su "lavice" uglavnom vodstvo od dva gola tijekom desetminutnog igranja u nastavku (17:15). Za samo pet minuta Corina Picco te Kodan i Pašalić suparnice dovode u jednak "minus" ali i "lavice" imaju svoje adute u Ariani Kernjus i Simini Selar. One su minimalno vodstvo domaće ekipe u zadnoj minuti preokrenule za veliko slavlje sa svojim navijačima. Naime, Ariana Kernjus je s desetak metara pogodila za pobjedu dvije sekunde prije nego se oglasila sirena za kraj ovog dramatičnog susreta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater