počinje proljetna polusezona

Umažani u derbiju ugošćuju Zadar, Buzećani idu u Split

| Autor: Mijat Gavran
(Snimio: Mate Komina)

(Snimio: Mate Komina)


Ovog vikenda započinje druga dionica prvenstva južnih prvoligaša u kojoj će zasigurno svi istarski predstavnici nastojati nadoknaditi ujesen propušteno. Već na samom otvaranju nove etape na umaškom parketu prvi od šlagera igrat će Umažani i Zadrani, momčadi koje su uz Buzećane najbliže vodećim Zamećanima. Utakmica se igra u subotu u sportskoj dvorani Stella maris, s početkom u 18 sati. Upravo od njih i zadarskih rukometaša Umažani su na gostovanjima poraženi. Iskazali su se Buzećani i opet su u igri za pozicije koje »otvaraju« vrata višeg ranga. Ukoliko u tome ne uspiju, nema dvojbi da će utjecati na konačni poredak.

Ozljeda Poberaja

Iako su ojačali redove, umaški »plavo-žuti« nisu pretjerano zadovoljni pripremnim dijelom koje su obilježile ozljede i viroza, poradi čega nisu ostvarili planirani program aktivnosti. O tome ponešto više ispričao nam je trener umaške momčadi Bruno Maros, uoči važnih kušnji na putu do ostvarenja klupskog cilja.

– Koliko smo uspješni odradili pripremni proces s prorijeđenim kadrom pokazat će startna utakmica protiv Zadrana koju igramo u obnovljenoj dvorani. O kakvom je protivniku riječ, pokazuje i činjenica da su jedini u susretu sa Zamećanima ostali neporaženi. Mi smo ostali u Zadru bez bodova u jesenjoj premijeri, mada smo u najvećem dijelu utakmice imali nemalu prednost. Sada se trebamo iskupiti, no svjesni smo da neće nimalo biti lako, jer i oni sigurno računaju na te bodove. O posebnostima tih prvih utakmica toliko se zna i puno toga je rečeno, no budemo li na razini svojih igračkih i momčadskih vrijednosti, uspjeh ne bi trebao izostati, ističe trener Umažana. - Ojačali smo jesenji kadar s dvojicom provjerenih igrača, Gabrielom Buvinićem i Ivanom Majićem koji bi uz ostale momčadske snage trebali podići razinu igre kako bi izborili željeno. U pripremnom razdoblju igrali smo jed(i)nu utakmicu protiv Izole na kojoj smo već poslije nekoliko minuta ostali bez Urha Jakoba Poberaja. On je zadobio neugodnu ozljedu i trenutak njegova povratka u momčad je neizvjestan.

Buzetski niz

Sedmom pobjedom u nizu buzetski rukometaši najavili su ovogodišnji dio bodovne utrke. Naime, odgođenu utakmicu sa Splićanima su igrali u svojoj »kutiji šibica« u kojoj su i ostali bodovi iz tog dvoboja. Sada ih čeka put u goste istom suparniku, gdje Aleks Jović i društvo očekluju isti rasplet.

– Idemo na uzvratni susret Splitu koji se pokazao zanimljivim suparnikom. Krajnje ozbiljno moramo shvatiti to iskušenje, jer su i na našem parketu pokazali da mogu iznenaditi, odnosno kazniti svako opuštanje i pogreške. Nažalost, bez nekoliko igrača ćemo nastupiti, zbog radnih obveza i viroze koja nama je zadavala puno problema. Momci će zasigurno odigrati najbolje što bude moguće, no hoće li to biti dovoljno za uspjeh, vidjet ćemo. Neopterećeni ulazimo u nastavak prvenstva i sve što postignemo, uz stasanje mladih igrača, bit će na tragu klupskog plana. Igračkih promjena nema, svi su ostali na okupu i samo da zdravlje posluži igrače, nema bojazni da će dečki biti na visini zadatka. Uz naše navijače nadamo se uspješnom proljeću - kazao je trener Buzeta Ranko Silić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum