KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Brzi i jednostavni ručak - Pita sa špinatom i tri vrste sira

Ilustracija (Arhiva Novog lista)

Ilustracija (Arhiva Novog lista)


Spoj lisnatog tijesta, mladog špinata i sira baš uvijek dobro prolazi. Ako biste za ručak htjeli pripremiti nešto brzo i jednostavno, pročitajte recept za slasnu pitu sa špinatom koja je gotova za svega pola sata, a dragim ljudima će izmamiti osmijeh na lice.

Sastojci:

  • Paket gotovog lisnatog tijesta
  • 500 g špinata
  • 200 g kremastog sira
  • 100 g feta sira
  • 100 g naribane gaude
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 jaje
  • Maslinovo ulje
  • Sezam
  • Žumanjak + žlica kiselog vrhnja

Priprema:

Svježi špinat kratko blanširajte. Potom ga ohladite i narežite na sitno, piše Zadovoljna.hr.

Na malo maslinova ulja prepržite sitno sjeckani češnjak pa dodajte špinat. Kratko sjedinite i začinite po želji.

Špinat maknite s vatre i kratko prohladite. Dodajte kremasti sir, ribani sir i feta sir te jaje pa napravite kompaktnu smjesu.

Gotovo lisnato tijesto nadjenite smjesom od špinata i sira i zarolajte. Roladu izrežite na komade debljine dva prsa i posložite ih u pleh obložen papirom za pečenje.

Na samome kraju pomiješajte žumanjak i vrhnje pa premažite komade pite. Po želji dodajte sezam.

Pecite pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.

Poslužite vruće ili hladno uz omiljenu proljetnu salatu.

Dobar tek! 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum