PULA

Poziv umjetnicima za sudjelovanje na Summer Sessions 2019


Udruga Metamedij i MI+ platforma objavile su poziv za umjetnike do 35 godina starosti za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu.

Mreža za razvoj talenata Summer Sessions organizira rezidencijalne programe za umjetnike u začetku karijere te nudi produktivnu atmosferu, kvalitetnu produkciju i stručni feedback. Glavna ideja je da organizacije sponzoriraju umjetnike iz njihove zemlje za odlazak u jednu od inozemnih organizacija kako bi tamo razvijali svoj projekt. Kroz program razvija se projekt od koncepta do rada koji je spreman za prezentaciju. Umjetnici koji budu primljeni u rezidencijalni program imati će priliku svoj rad javno predstaviti u državi članice mreže u kojoj budu gostovali, kao i u Hrvatskoj po povratku s rezidencije.

Poziv je namijenjen umjetnicima i dizajnerima iz Hrvatske koji se bave umjetnošću i tehnologijom, mlađi su od 35 godina i/ili su diplomirali prije manje od 5 godina od vremena prijave.

Summer Sessions mreža odabranim kandidatima i kandidatkinjama osigurava financijsku podršku u iznosu od 2500 eura za troškove putovanja, smještaja, materijala i naknade, osiguran pristup tehničkim objektima i laboratorijima domaćinske organizacije, savjetovanje stručnjaka za produkciju, kustosa, voditelja projekta i/ili drugog osoblja, mogućnost javne prezentacije svog rada.

Konkretan prijedlog projekta treba izraditi, snimiti videozapis u trajanju od 2 minute u kojem se projekt objašnjava te ga treba prenijeti na Youtube, Vimeo ili slične servise. Obrazac za prijavu nalazi se na stranici www.summersessions.net na kojoj se mogu dobiti sve informacije, a kontakt mail je metamedia@email.com.

Rok za prijavu je 3. svibnja, a za potporu udruge Metamedij prijaviti se mogu isključivo osobe iz Republike Hrvatske. Rezultati selekcije biti će priopćeni sredinom lipnja 2019. (M. Ra.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum