ŽIVOT U DOBA KORONE

Otključavanje ustanova ne mijenja ništa za pulsko rasadište udruga U ROJCU, KOJI JE ZATVOREN 10. OŽUJKA, I DALJE NEMA OKUPLJANJA, A KAMOLI MANIFESTACIJA

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Rojc i dalje zatvoren za posjetitelje i okupljanja (Zvjezdan STRAHINJA)

Rojc i dalje zatvoren za posjetitelje i okupljanja (Zvjezdan STRAHINJA)


Stožer civilne zaštite donio je novu odluku kojom je naložio zabranu održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu, obustavu svih kulturnih djelatnosti, održavanja izložbi, revija i sajmova, izuzev rada knjižnica, muzeja, galerija, antikvarijata i knjižara, poručuje gradska pročelnica za kulturu Jasmina Nina Kamber

Otvaranjem javnih objekata, kao jednim od oblika ublažavanja epidemioloških mjera, čime je omogućen kakav-takav rad knjižnicama i muzejima, za Društveni centar Rojc stvari se i nisu puno promijenile. Ovo je sabiralište i rasadište pulskih udruga zatvoreno od 10. ožujka, barem za javnost, a kako je i dalje na snazi "zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu", tako i narednih dana u Rojcu ne bi smjelo biti gužve.

- Nacionalni Stožer civilne zaštite donio je 24. travnja novu odluku kojom je naložio zabranu održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu, obustavu svih kulturnih djelatnosti, održavanja izložbi, revija i sajmova, izuzev rada knjižnica, muzeja, galerija, antikvarijata i knjižara, obustavu rada sportskih i rekreacijskih centara, održavanja dječjih i drugih radionica. Tek kada Stožer prethodnu Odluku o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja stavi izvan snage, svi objekti otvorit će se za javnu uporabu, poručuje gradska pročelnica za kulturu Jasmina Nina Kamber.

Društveni centar zatvoren je odlukom županijskog Stožera, brzo nakon što je koronavirus stupio na naše tlo. Ta se odluka odnosila na žurno i neodgodivo zatvaranje svih objekata u kojima se okupljaju građani. Kada se kaže da je Rojc cijelo to vrijeme zatvoren, treba pojasniti da bivšu vojarnu nadziru redari, a ulaz je omogućen onima čiji rad nije bilo moguće obustaviti.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater