KAMERA? IDE... TON? IDE... KLAPA!

NA BRIJUNIMA u "Bosonogom caru" glumi i Geraldine Chaplin


Sljedećeg tjedna na Brijunima počinje snimanje filma "Bosonogi car", nastavak velikog festivalskog hita "Kralj Belgijanaca" belgijskog i belgijsko-američkog autorskog dua Petera Brosensa i Jessice Woodworth. Potvrdio nam je to i poznati hrvatski filmaš Boris T. Matić na čijoj tvrtki Propeler film leži hrvatski dio koprodukcije.

Belgijsko-hrvatsko-nizozemska-bugarska koprodukcija

- Snimanje počinje u ponedjeljak, to je belgijsko-hrvatsko-nizozemska-bugarska koprodukcija, svojevrsni nastavak nagrađivanog filma "Kralj Belgijanaca" koji je prikazan i na Pula Film festivalu (lani, op.n.), na Kaštelu ako se dobro sjećam. Taj je film osvajač više od 40 nagrada. Autorskom duu Brosens i Woodworth ovo je pet film i do sada su svakim filmom osvajali nagrade. Film se snima cijeli na Brijunima, osim jedne scene koju će snimati u Puli, najvjerojatnije na Fort Bourguignonu. Snimat će se do sredine sljedećeg mjeseca, a zanimljivo je da će u njemu glumiti Geraldine Chaplin, slavna kći slavnog Charlija Chaplina, rekao nam je Matić i najavio da će više informacija za javnost biti dostupno uskoro.

Zanimljivo je i da će Brijuni u ovoj političko satiri glumiti sami sebe, dok u posljednje vrijeme češće svjedočimo tome da međunarodnim koprodukcijama istarsko tlo posluži samo kao kulisa za neke druge ili čak imaginarne krajeve. Neslužbeno doznajemo i da je za snimanje potrebno dosta statista - filmaši su ih već dosta i okupili, što bi se reklo - popisali. Statisti su dobili termine i objašnjenja svojih zaduženja pa neki već i znaju da će kao glumci biti u okruženju fiktivnog kralja Belgijanaca koji se na Otočju, daleko od svoje raspadnute zemlje, oporavlja nakon putešestvija Balkanom.

Na filmu koji se u svijetu najavljuje kao "The Barefoot Emperor" angažiran je i pulski fotograf Hassan Abdelghani, kao lokalni producent, fotograf i još mnogo toga, a dodijeljena mu je i jedna uloga. (Z. STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater