DANAS U TORONTU

PREMIJERA FILMA "BOSONOGI CAR" KOJI JE SNIMAN NA BRIJUNIMA "Niste u raju. Vi ste u Hrvatskoj."

| Autor: M. RADIĆ
Film je u cijelosti snimljen u Hrvatskoj, na Brijunima kao glavnoj filmskoj lokaciji te u pulskom Fort Bourgignonu

Film je u cijelosti snimljen u Hrvatskoj, na Brijunima kao glavnoj filmskoj lokaciji te u pulskom Fort Bourgignonu


 "Bosonogi car" je svojevrsni nastavak filma "Kralj Belgijanaca" iz 2016., i u njemu glavne uloge tumače Peter Van den Begin, Lucie Debay, Udo Kier, Geraldine Chaplin, Bruno Georis i Titus De Voogt, a od hrvatskih glumaca tu su Siniša Labrović, Darko Stazić, Alen Sinkauz i Hassan Abdelghani kojeg su za vrijeme snimanja angažirali i kao lokacijskog menadžera, asistenta produkcije i fotografa. Glazbu su skladali Puljani Alen i Nenad Sinkauz

 

Belgijsko-hrvatska-nizozemsko-bugarska koprodukcije, film "Bosonogi car" koji je u cijelosti je snimljen u Hrvatskoj, na Brijunima kao glavnoj filmskoj lokaciji te u pulskom Fort Bourgignonu, imat će danas svjetsku premijeru na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu. Objavljen je i foršpan koji se može pogledati na YouTubeu, a u njemu se pojavljuju neki hrvatski glumci, uključujući neka poznata lica iz Pule

Brojni statisti

"Bosonogi car" je svojevrsni nastavak filma "Kralj Belgijanaca" iz 2016. i u njemu glavne uloge tumače Peter Van den Begin, Lucie Debay, Udo Kier, Geraldine Chaplin, Bruno Georis i Titus De Voogt, a od hrvatskih glumaca tu su Siniša Labrović, Darko Stazić, Alen Sinkauz i Hassan Abdelghani kojeg su za vrijeme snimanja angažirali i kao lokacijskog menadžera, asistenta produkcije i fotografa. Glazbu su skladali Puljani Alen i Nenad Sinkauz koji su nedavno osvojili Zlatnu Arenu za najbolju glazbu u filmu "Dnevnik Diane Budisavljević", a kostimografkinja je Morana Starčević. U produkciji filma sudjelovao je veliki broj filmskih djelatnika iz Hrvatske te više od 380 statista, a među njima je i Puljanin Đole Macola.

U ovom filmu koji se opisuje kao politička satira, priča prati belgijskog kralja kojeg na putu u Istanbul ustrijele u Sarajevu te se budi u sanatoriju na hrvatskom otoku koji je nekoć bio Titova rezidencija. Tu ga njegova svita pokušava poštedjeti vijesti o propasti njegovog belgijskog kraljevstva što je dovelo do kolapsa Europske unije i stvaranja nacionalističke Nove Europe, no kralj će na kraju ipak uzeti stvar u svoje ruke. U jednom trenutku kralj se budi u sanatoriju, misli da je u raju, no onda dobiva otrežnjujuće objašnjenje: "Vi niste u raju. Vi ste u Hrvatskoj."

Hrvatski koproducenti

Redatelji, scenaristi i producenti su Peter Brosens i Jessica Woodworth (producentska kuća Bo films). Film je sufinancirao Hrvatski audiovizualni centar kao manjinsku koprodukciju te kroz sustav poticanja ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela Filming in Croatia. Hrvatski koproducenti koji su i izvršni producenti filma Boris T. Matić i Lana Matić iz Propeler filma. Koproducenti su još Topkapi Films (Nizozemska), Wajnbrosse Production (Belgija) i Art Fest (Bugarska).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom