knjiga Adriane Beletić

Engleski jezik i književnost uz fine slastice


Jedna posve neobična, originalna i kreativna prezentacija knjige upriličena je u petak navečer u dvorani "Tone Peruško" Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, gdje je profesorica talijanskog i engleskog jezika Adriana Beletić predstavila svoju knjigu u dva sveska "Interactive literature", s podnaslovom "A fun journey through classic – English and American literature", a djelo je objavljeno u izdanju španjolskog izdavača Caliope.

Nije to bila klasična prezentacija, tu su bili stolovi sa stolicama okolo, a na stolovima mnoštvo engleskih slastica. Bilo je tu pita, muffina, browniesa, sve raznih okusa, fino i primamljivo.

Uvodnu riječ je napisao izdavač knjige Tim Lay, a to je na hrvatskom i engleskom pročitala Ivana Bančić Čupić, profesor asistent na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti.

I ovom prilikom je rečeno da je riječ o velikom, obimnom poslu te da je ova knjiga u dva sveska za učenje engleskog jezika namijenjena učenicima srednjih škola, studentima, ali i svima ostalima koji žele naučiti engleski.

Materijal za taj opsežan projekt, na sveukupno circa 700 stranica nastajao je tijekom 20 godina, kada je ova profesorica s dugogodišnjim iskustvom rada sa srednjoškolcima i sa studentima uvidjela da ne postoje takve vrste interaktivnih udžbenika, gdje ima i primjera iz engleske i američke povijesti, iz književnosti, s djelima raznih književnika, potom dakako dosta gramatike, a i prilika je da tu učenici, odnosno studenti sami interaktivno interveniraju.

Sama prezentacija osmišljena je kao radionica, gdje su prisutni, uz engleske kolačiće, rješavali radne zadatke, čitali, te proučavali to obimno gradivo.

Ilustracije su djelo Mariele Tomić, Veronike Turk, Domenike Fotak i Ivane Đurđević, fotografije potpisuje Duško Marušić Čiči, podršku su pružili Ivo i Luka Raunić, a sudjelovao je i student Dino Linc.

Knjiga je objavljena u Španjolskoj preko jedne njujorške firme, praktički u vlastitoj nakladi, s tim da se knjige mogu nabaviti internetskim putem direktno od izdavača, a uskoro i kao e-knjige i putem Amazona i drugih kompanija za internetsku prodaju. (V. BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini