FESTIVAL ZNANOSTi

 "Tko su inteligentni ljudi?": U Sveučilišnoj knjižnici predavanje prof. dr. sc. Neale Ambrosi-Randić

| Autor: Glas Istre
Sveučilišna knjižnica u Puli (Snimio Igor Zirojević)

Sveučilišna knjižnica u Puli (Snimio Igor Zirojević)


"Tko su inteligentni ljudi?" naslov je predavanja koje će u srijedu, 24. travnja, u 11 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli održati prof. dr. sc. Neala Ambrosi-Randić. Predavanje je organizirano u sklopu Festivala znanosti, a upravo je inteligencija središnja tema ovogodišnjeg Festivala koji se od 22. do 27. travnja odvija na čak 36 lokacija širom Hrvatske.

- Inteligencija je jedno od najstarijih i najdulje proučavanih područja psihologije. Što nam danas psihologija o tome može reći? Kako je moguće prepoznati inteligentne ljude i zašto je to uopće potrebno? Trebaju li nam uvijek testovi inteligencije ili postoje neke druge osobine i ponašanja po kojima je moguće prepoznati inteligentnu osobu? Jesu li danas ljudi inteligentniji od prethodnih generacija ili nisu? Je li u našim životima inteligencija ključ uspjeha i sreće ili možda samo precijenjena osobina koju smo krivo shvatili?  Na ovom će se predavanju pokušati doći do odgovora na ova i druga zanimljiva pitanja o inteligenciji, poručuju organizatori.

Neala Ambrosi-Randić redovita je profesorica u trajnom zvanju zaposlena na Filozofskom fakultetu u Puli, gdje predaje veći broj kolegija iz područja psihologije. Objavila je dvanaest knjiga i priručnika, te više od šezdeset znanstvenih i stručnih radova, te je koautorica tri priručnika i jednog testa intelektualnih sposobnosti.  

U svojim se istraživanjima bavila poremećajima hranjenja i slikom tijela, kognitivnim procesima i inteligencijom, a u posljednje se vrijeme posvetila pretežito proučavanju uspješnog starenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum