novost iz pulaprometa

Ovog će ljeta i rubnim dijelovima Pule prometovati noćne linije

| Autor: Paola Brezac
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Prema pozitivnom prošlogodišnjem iskustvu, Pulapromet će u suradnji s Gradom Pulom predstojeće ljeto uvesti dodatne noćne linije kojima će biti obuhvaćeni mjesni odbori na rubnim dijelovima grada.

Planira se uvođenje dviju kružnih noćnih linije odnosno linije broj 72 za Veli Vrh i Štinjan te linije 73 za Valdebek, Busoler i Valmade. Obje će linije povezati spomenute kvartove i njihova šira područja s centrom Pule te omogućiti stanovnicima i gostima kvalitetan, siguran i povoljan način odlaska na večernja događanja u gradu, kao i povratak njihovim kućama.

Predviđeno prometovanje linija je u razdoblju ljetnih školskih praznika (ljetni vozni red) od 24. lipnja do 1. rujna, a vremena polazaka za obje linije su od ponedjeljka do subote u 21.30, 22.30, 23.30 i 1 sat. Početno i završno stajalište za liniju 72 bit će stajalište u Istarskoj ulici (FINA), a za liniju 73 Autobusni kolodvor.

Linije će biti kružnog karaktera s trasom:

  • Linija 72: FINA – Starih Statuta – Veli Vrh (Partizanski put – Veli Vrh – Vodnjanska cesta – Fažanska cesta) – Štinjan – Šurida – Veli Vrh – Koparska – Rakovčeva – FINA
  • Linija 73: Autobusni kolodvor – Giardini – Trg Republike – Mutilska – Valdebek – Put od Fortica – Busoler – Valmade – Santoriova – FINA – Autobusni kolodvor.

(Foto: Pulapromet)(Foto: Pulapromet)

(Foto: Pulapromet)(Foto: Pulapromet)

Također, zbog velikog broja putnika, na gradskoj se liniji 71 uvodi dodatan polazak u 23.35, pa će tako polasci biti svakim danom u 23.05, 23.35, 00.05, 01.05, 02.05h te u 03.05.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini