Kino Valli

Napeti triler "Amore", drama o Elvisu i Priscilli i gostovanje redatelja Gorana Devića

| Autor: Glas Istre
(Kino Valli)

(Kino Valli)


U tjednu od 18. do 24. travnja Kino Valli ugostit će dokumentarista Gorana Devića koji dolazi s novim filmom "Što da se radi?" o borcima i radnicima, sanjarima i revolucionarima i nezaštićenom pravu na rad. Na programu su opet "Uboga stvorenja", uzbudljiv talijanski triler "Amore" i adrenalinska akcija "Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj". "Priscilla" nam otkriva turbulentan brak Elvisa i Priscille, dok u "Nasljednicima" Alexandera Paynea gledamo zabavan i duboko potresan obiteljski portret.

Novi naslovi

"Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj" uzbudljiva je adrenalinska akcija kroz razjedinjenu Ameriku bliske budućnosti koja balansira na rubu golemih sukoba. Radnja prati skupinu novinara koji kreću na putovanje kroz SAD usred sve intenzivnijeg građanskog rata koji je zahvatio cijelu zemlju. Tijekom svog putovanja nailaze na nekoliko po život opasnih izazova. Istovremeno, vlada se pretvara u distopijski režim, a radikalne skupine često sudjeluju u političkom nasilju. To je do sada najskuplji akcijski film redatelja Alexa Garlanda ("Ex Machina", "Annihilation") i studija A24, sa zvjezdanom postavom koju čine Zlatnim globusom nagrađena Kirsten Dunst, zvijezda "Narcosa" Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Nick Offerman, Jesse Plemmons te CaileeSpaeny.

(Kino Valli)(Kino Valli)

Glazbena biografska drama "Priscilla" scenaristice i redateljice Sofije Coppole, govori o jednom od najslavnijih parova svih vremena. Kad tinejdžerica Priscilla Beaulieu na jednoj zabavi upozna Elvisa Presleyja, u tom trenutku najveću rock’n’roll zvijezdu, spoznaje da on u privatnim trenucima neočekivano postaje netko drugi: zaljubljen, saveznik u usamljenosti i najbolji prijatelj.

(Kino Valli)(Kino Valli)

Kroz Priscilline oči Coppola nam predstavlja do danas neviđenu stranu velikog američkog glazbenog mita kroz odnos Elvisa i Priscille te njihov turbulentan brak, od njemačke vojne baze do Gracelanda, njegovog imanja iz snova u ovom duboko dirljivom i detaljnom portretu o ljubavi, fantaziji i slavi. Film će uz redovne projekcije biti prikazan i u sklopu Matineje za umirovljenike.

Napeti kriminalistički triler "Amore" talijanskog redatelja Andree Di Stefana na veliko platno dovodi sjajnog Pierfrancesca Favina i Lindu Caridi. Noć prije odlaska u mirovinu nakon 35 godina službe u policiji, poručnik Franco Amore pozvan je da istraži mjesto zločina na kojem je ubijen njegov dugogodišnji policijski partner Dino. Do obračuna vatrenim oružjem došlo je uslijed međusobnog sukoba pljačkaša dijamanata, a Dinova upletenost u pljačku svima je nespojiva s njegovim karakterom. Potreseni Amore na mjesto zločina dolazi sa svoje zabave povodom umirovljenja, progonjen činjenicom što o tragičnoj Dinovoj sudbini ipak zna nešto više.

(Kino Valli)(Kino Valli)

Film za djecu

"Priča o leptiru" animirani je film o simpatičnom leptiru Patricku s jednim krilom. Zajedno sa svojim najboljim prijateljem, zabavnom gusjenicom Martyjem, i Jennifer, leptiricom koja se boji visina, Patrick će postati nevjerojatan heroj. No prije svega, mora se suočiti sa svojim strahovima, prihvatiti svoju jedinstvenost i pobijediti neprijatelje, boreći se protiv promjenjivih vremenskih prilika, ljudi i tri zle ptice željne osvete.

(Kino Valli)(Kino Valli)

Patrick postaje junak nakon što se suoči sa strahom i prihvati svoju posebnost. Ovo je obiteljski animirani film koji kombinira avanturu, romansu i herojstvo uz humor, ističući poruku da su naše razlike manje važne od veza koje dijelimo, te da se pravi karakter pokazuje u teškim situacijama.

Doku dan: Što da se radi?

 Je li moguće biti radnik i buniti se protiv kapitalizma? Zna li se unaprijed ishod svake eventualne pobune? Ta pitanja postavlja dokumentarac "Što da se radi?" redatelja Gorana Devića koji je kamerom pratio desetogodišnju borbu sindikata Tvornice vagona Gredelj. Željko je šef sindikata Tvornice vagona Gredelj. Njegov zamjenik Mladen počinio je samoubojstvo nakon velikih javnih prosvjeda i sukoba unutar sindikata. Željko je rastrzan između krivnje koju osjeća zbog Mladenove smrti i očekivanja radnika da povedu štrajk koji bi trebao osujetiti vladine planove po nalogu EU da tvrtku pošalje u stečaj. Priča kojom se bavi ovaj film paradigmatična je priča Hrvatske, ali i ostalih istočnoeuropskih tranzicijskih zemalja.

(Kino Valli)(Kino Valli)

Radnici koji su se odazvali prvim redovima nacionalnih kontrarevolucija, a koji su se u većini slučajeva borili za te narode u ratu, s povratkom mira postali su gubitnici tranzicije. Aktivni u razgradnji starog, protagonisti ovog filma nisu uspjeli izgraditi novo društvo. Ovo je film o borcima i radnicima, sanjarima i revolucionarima, sindikalnim vođama i stečajnim upraviteljima, film o nezaštićenom pravu na rad. Na projekciju u Kino Valli dolazi i filmska ekipa predvođena redateljem Goranom Devićem.

Propustili ste, pogledajte: Uboga stvorenja

Na program Kina Valli vraća se znanstveno-fantastična crna komedija "Uboga stvorenja" redatelja Yorgosa Lanthimosa koja je pomela ovogodišnje Oscre. Priča je to o mladoj ženi (Emma Stone) koju je u život vratio briljantni znanstvenik dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Pod Baxterovom zaštitom, Bella je željna učenja. Gladna svjetovnosti koja joj nedostaje, Bella odlučuje istražiti svijet i bježi s Duncanom Wedderburnom (Mark Ruffalo), uglađenim i razvratnim odvjetnikom, u vrtložnu avanturu po kontinentima. Slobodna od predrasuda svog vremena, Bella ostaje postojana u svojoj namjeri i zalaže se za jednakost i seksualno oslobođenje.

(Kino Valli)(Kino Valli)

Filmovi za sva vremena

Humorna drama "Nasljednici" redatelja Alexandera Paynea iz 2011. adaptacija je istoimenog romana spisateljice Kaui Hart Hemmings, a donijela je Payneu drugog Oscara. U odličnoj glumačkoj ekipi uz Georgea Clooneyja ističu se mlada Shailene Woodley te Beau Bridges i Robert Forster. "Nasljednici" su raskošno uvjerljiv obiteljski portret, u isto vrijeme bolno zabavan i duboko potresan jer balansira intimnost obiteljske tragedije s ekspanzivnom politikom dinastičkog nasljeđa.

(Kino Valli)(Kino Valli)

Obitelj Matta Kinga već generacijama živi na Havajima gdje posjeduju tisuće hektara vrijednog zemljišta. Ostatak te familije, svojevrsne dinastije, radi pritisak na Matta da prodaju zemlju i zarade milijune, no on je odlučio živjeti isključivo od onoga što zarađuje kao odvjetnik. Kada mu nakon nesreće na moru supruga Elizabeth završi na aparatima, s kćerima kreće na put kako bi se suočio s muškarcem s kojim ga je supruga varala i s kojim je bila kada je doživjela nesreću. U pokušaju da izgrade nov obiteljski život, on i kćeri doživljavaju smiješne i naporne situacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum