robin hood

Nakon bizarne krađe, u društveni vrt na Gregovici stižu nova klupa i stolice

| Autor: Jelena MILOVIĆ
Stol s klupicama i stolicama mjesto je okupljanja građana u vrtu na Gregovici (Foto Zelena Istra)

Stol s klupicama i stolicama mjesto je okupljanja građana u vrtu na Gregovici (Foto Zelena Istra)


Sa subote na nedjelju ukradeni su stol, klupe i stolice u društvenom vrtu Gregovica, u kojem se odvijaju razne aktivnosti Zelene Istre.

Stol s klupicama i stolicama bio je središnji dio prostora za okupljanje, druženje i brojne aktivnosti. Irena Burba, predsjednica Zelene Istre, iznenađena je ovom krađom i za sada nemaju nikakve informacije o počinitelju ili počiniteljima, osim da se to dogodilo u periodu od subote, nakon što su zadnji put bili tamo do poslijepodnevnih sati, pa do nedjelje kada su krađu uočili, također u poslijepodnevnim satima.

- S tvrđave Štinjan (utvrda Punta Christo, op.a.) javio nam se Dalibor Dabić koji nam želi pokloniti jedan stol i stolice. Klupa je bila pivski set koji smo sami kupili, ali nije bila nova i nema tu neke velike materijalne štete. Osim toga, bile su tu stare, različite stolice koje su građani donijeli kuće kako bi nam tu poslužile. Tim više, čudi nas da je netko ukrao tako nešto, veli Burba.

Policiji čak nisu ni prijavljivali ovaj čin, nego samo Gradu Puli koji upravlja Društvenim vrtom.

(Arhiva Glasa Istre)U vrtu, srećom, nije nastala druga šteta (Arhiva Glasa Istre)

- Mi svi imamo ključeve i vrt se inače zaključava, ali svako toliko netko ostaviotključano. Nama je ovo više važno jer se na tom mjestu odvijaju radionice te nam dolaze učenici i volonteri, opisuje nam ona.

Na svu sreću, nije nastala nikakva dodatna šteta u vrtu, ali svakako je za primijetiti da je ova krađa vrlo neobična.

- Bilo je jako puno reakcija građana, jer im je žao da se ovako nešto uopće dogodilo. U zadnje vrijeme društvene zajednice su na meti kradljivaca, kao da se radi o nekom otužnom Robin Hoodu. Na ovakvim mjestima sve počiva na volonterskom skupljanju i opremanju, a najveći dio i jest doprinos zajednice zajednici, pomalo ironično komentira ona to što su bili meta ovog obijesnog i materijalno teško objašnjive čina.

Lijepa stvar iz cijele ove bizarne krađe je pomoć koja stiže iz Štinjana.

- Lijepo je da zajednica u ovakvim situacijama,dobro reagira, zaključuje ona ovu gorko-slatku priču.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater