SPUŠTEN ZASTOR NA PRVU ŽNL

VRSAR ZASLUŽENO DO NASLOVA Valbadon '72 otpisan, Potpićan Učka 72 još na čekanju

Petoplasirani Veli Vrh je pokazao interes za Četvrtu NL NS Rijeka, pa o njihovoj konačnoj odluci ovisi status momčadi Potpićna Učke '72 koja je prvenstvo završila kao 13.

Prvaci Prve ŽNL - Momčad Vrsara (Snimio Milivoj Mijošek)

Prvaci Prve ŽNL - Momčad Vrsara (Snimio Milivoj Mijošek)


Nakon dugi niz godina, netom završeno prvenstvo Prve županijske nogometne liste bilo je prvo kompletno u smislu broja. U ligi je igralo 14 momčadi, koliko je i maksimalni broj. Odigrano je 26 kola i to se čini idealnim, bez obzira što je ova sezona bila specifična po svemu. Kasniji početka, prekid prvog dijela izazvan pandemijom koronavirusa, kasniji početak proljetnog dijela iz istog razloga, no sve je to nogomet nadjačao zahvaljujući NSŽI-ju, ljudima koji vode klubove, a nadasve igračima. Prvenstvo je odrađeno, repova nema i sada se valja pripremiti za novu sezonu. Za očekivati je da će momčadi s treninzima započeti za manje od četrdesetak dana.

Pritisak konkurencije

U neizvjesnoj borbi za naslov koja je trajala gotovo do samog kraja, prvaci su, sasvim zasluženo, postali igrači Vrsara koji su dugo bili vodeći. Čak je u jednom trenutku izgledalo da će prvenstvo u nastavku biti nezanimljivo, no s nekoliko lošijih prezentacija dozvolili su konkurenciji da ih uhvati i prestigne. Kad je bilo najpotrebnije ipak su pokazali kvalitetu i upravo protiv Smoljanci Slobode krenuli u novi niz pobjeda, čime su i osigurali naslov prvaka. Nažalost, i ovog puta to im donosi samo prestiž i jedna pehar, promocija u viši rang je izostala.

- Vrsar je kao mjesto jako malo i moje je sobno mišljenje da je Prva ŽNL primjerena veličini mjesta i financijskom izdvajanju kakvo je sada. Ulazak u viši rang donosi puno promjena u smislu financijskih i organizacijskih stvari, a budući da smo konačno, nakon niza godina, ustrojili omladinski pogon, sada je to već posloženo na jednom ozbiljnijem nivou, mislim da je ozbiljnije bavljenje seniorskim pogonom, kad bi ušli u viši rang, bilo teško. Obaveze bi bilo puno veće, potrošili bi nekoliko stotina tisuća kuna više, a ne vidim smisao toga, ističe predsjednik Vrsara Tomislav Popović.

- Uspjeli bi mi, ne sumnjam u kvalitetu igračkog kadra, bili bi mi sigurno u gornjoj polovici ljestvice, ali smatram da to trenutno nije potrebno. Uistinu se zahvaljujem svim tim dečkima koji godinama vuku klub, Općini koja nas prati. Neka potraje ovako, mislim da se nitko neće buniti. Naravno da uvijek postoje oni koji misle drugačije, koji smatraju da bi trebali pokušati pa tu dolazi do razilaženja u mišljenjima, ali uvijek prevlada razum. Nema potrebe da se mučimo, da dovodimo još više igrača sa strane, ne samo u seniorski pogon već i u onaj omladinski, budući da s naša osnovna škola u Vrsaru "opskrbljuje" i NK Vrsar i NK Funtanu. Jednostavno nema toliko djece. Dakle, trenutno ne razmišljamo u tom smjeru, pojasnio je Popović.

Nekorektnost Valbandona '72

Umjesto njih interes su pokazali petoplasirani nogometaši s Tivolija, no još se čeka njihov konačni stav, o čemu ovisi i sudbina na samom začelju ljestvice. Osim već duže vrijeme otpisanog Valbandona 72 koji se nije ponio nimalo sportski i predao je susret posljednjeg kola jer nije mogao skupiti dovoljan broj igrača za odlazak u Tar, Potpićan Učka 72 direktno ovisi o odluci Velog Vrha. To može trajati sve do kraja lipnja kada će se znati sastav Četvrte NL NS Rijeka i sudbina Potpićanaca. Dobro je što na Velom Vrhu misle ozbiljno, nisu se prijavili tek reda radi i za očekivati je kako će učiniti taj iskorak.

Preostalih 11 klubova mirno je završilo proteklu i čekaju novu sezonu. Smoljanci Sloboda mnoge su iznenadili   a da su samo malo redovitije trenirali, mogli su biti prvi. Problem je nastao pred sam kraj prvenstva kada se to osjetilo, pa su završili na trećem mjestu. Prestigle su ih Banjole koje su zaostale početkom proljeća, ali su se brzo trgnule i završile kao viceprvaci.

Ližnjan "osvojio" proljeće

Najbolja momčad proljeća je Ližnjan, nekoliko novih igrača preporodilo ih je pa se na Šaraji igralo lijepo. Odlazak trenera Gorana Kostića , neslužbeno u omladinski pogon Muntića, mogao bi ponovno stvoriti probleme u igračkom kadru, no imaju skoro dva mjeseca da se preslože i nastave igrati u istom ritmu. Žminj je na sredini ljestvice pomalo razočarao, Funtana je bila solidna, a isto se može reći i za Moelu koja je u finišu također izgubili trenera Danijela Uzelca, te za Istru iz Pule. Tarska Istra i Jedinstvo Omladinac solidni bili su solidni, iako se očekivalo malo više a zajedničko im je što su obje momčadi ostale bez trenera; Damir Vukadin napustio je klupu Istre još ranije, dok je Dino Černjul u Nedešćini bio do samog kraja prvenstva.

Rabac je kao novak shvatio razliku između prvoligaškog i drugoligaškog nogometa, ali je uspio osigurati ostanak u ligi. Sljedeće sezone, kad budu imali više prvoligaškog iskustva, očekuje se i njihov napredak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of