IZNENADNA ODLUKA

Zoran Zekić dobio otkaz dan nakon pobjede Osijeka nad Rijekom

| Autor: P. N.
 Zoran Zekić (Pixsell)

Zoran Zekić (Pixsell)


Zoran Zekić neće voditi Osijek u sljedećoj sezoni, pišu Sportske novosti. Dan nakon što je s momčadi pobjedom nad Rijekom osigurao novi, osmi uzastopni, izlazak u Europu, treneru koji je u ovih sedam mjeseci ispunio sve što se od njega tražilo i očekivalo, čak i više od toga, hladno je i bez imalo emocija poručeno da je bivši.

Odnosno, da će voditi momčad još u zadnjem kolu protiv Varaždina i da će nakon toga suradnja završiti.

Suradnja koja je, prema onome u što su se u listopadu prošle godine kleli predsjednik kluba Ferenc Sakalj i direktor Vlado Čohar, trebala biti dugoročna. No, nakon toga u klub su doveli novog sportskog direktora, Portugalca Josea Bota i očito se sve promijenilo. Iako je Boto u početku govorio kako mu se Zekić sviđa ta da imaju slična nogometna razmišljanja, s vremenom je promijenio svoj javni narativ o treneru.

Unazad mjesec dana dao je već dvije izjave kako će se o Zekiću suditi kada završi sezona, čime je dao naslutiti da "Zeka" neće odraditi ugovor do kraja. Sada se pokazalo da nisu čekali ni službeni kraj sezone Bit će jako zanimljivo čuti i zašto, jer nam u ponedjeljak nitko iz kluba, pa bi sam Zekić o tome nije želio ništa reći. Trener je, pak, je ispunio sve što se očekivalo. Izborio je Europu, doveo momčad u stanje da igra atraktivan i učinkovit nogomet, pobjeđuje na Poljudu, drži u šahu Dinamo… te pri tome razvio i promovirao nekolicinu juniora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter