PRVA ŽNL

Vrsar pobjedom u derbiju 10. kola zadržao vrh BOŠNJAK NAČEO I DOKRAJČIO GOSTE

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ
Dvostruki strijelac - Denis Bošnjak, iza Franko Andrijančić (Milivoj Mijošek)

Dvostruki strijelac - Denis Bošnjak, iza Franko Andrijančić (Milivoj Mijošek)


U derbiju kola protiv Smoljanci Slobode računica je za domaći Vrsar bila vrlo jasna: samo pobjeda bi ih mogla zadržati na čelnoj poziciji, koju su ugrožavali i današnji protivnik i Banjole, za koje se znalo da će upisati bodove protiv "fenjeraša" Valbandona.

A početak utakmice, pa i cijelo prvo poluvrijeme, pokazalo je da i gosti imaju iste ambicije. Već u 3. minuti Pavlić je mogao preokrenuti čitav tijek utakmice da je sa četiri metra, potpuno neometan pogodio mrežu, ali je na iznenađenje svih pucao preko grede. To se pokazalo presudnim za vrlo dobre goste u 20. minuti kad je Matošević, nakon prodora po desnoj strani, precizno pronašao glavu Bošnjaka koji dovodi domaćine u vodstvo. Uzvraćaju gosti u 32. minuti kada Ottochian iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora "probija" živi zid, ali ne i golmana Mihalića koji izvrsno reagira. Tri minute kasnije Poljaković iz čiste prilike nesebično traži Bošnjaka, ali griješi i prilika propada.

Drugo poluvrijeme započelo je nešto smanjenim ritmom s obje strane i tražila se prilika u pogreškama obrana, koja se na žalost gostiju dogodila u 69. minuti. Tada je Todorov izveo prizemni udarac iz kuta s desne strane, a lopta je u gužvi pogodila Furlanića u nogu i odsjela iza leđa Tomišića. Mogli su gosti smanjiti vodstvo Vrsara, a što se to nije dogodilo, zaslužan je golman Mihalić koji je uklizavanjem neutralizirao udarac Ottochiana. Trećem pogotku Vrsara prethodila je lijepa akcija dvojca Četković – Bošnjak. Bošnjak je nakon duplog pasa prisilio Tomišića na izlazak s gola i iskosa s desne strane postigao svoj drugi pogodak, za zasluženu pobjedu Vrsara u lijepoj, dinamičnoj, ali fer utakmici. U njoj je uživalo i 70-tak gledatelja pored igrališta, raspoređenih na socijalnoj distanci.

 

Vrsar - Smoljanci Sloboda 3:0

Mjesno igralište. Gledatelja: 70. Sudac: Mateo Čalić (Marčana) - 7. Pomoćnici: Ušić (Muntić), Jakičić (Poreč). Strijelci: 1:0 Bošnjak (20'), 2:0 Furlanić (69'-ag), 3:0 Bošnjak (75'). Žuti kartoni: D. Dekleva (Vrsar), Mau. Mišan (Smoljanci Sloboda).

VRSAR: Mihalić 7, D. Dekleva 7, Bonaca 7, F. Dekleva 6,5, Zdrilić 7, Poljaković 7 (od 67. Lekić 6), Bošnjak 8 (od 80. Buković 6,5), Matošević 7,5, Fonović 7, Četković 7 (od 76. Pršurić 6,5), Todorov 7.

SMOLJANCI SLOBODA: Tomišić 7, Racan 6,5, Pavlić 6,5 (od 80. Butković -), Prodanović 7, Mat. Mišan 6,5 (od 63. Pamić 6,5), Ferlin 7, Ottochian 7, Andrijančić 6,5, Furlanić 6,5, Otočan 6,5 (od 61. Licul 6,5), Mau. Mišan 7.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini