JADRAN POREČ

Porečki trećeligaš odigrao prvu provjeru i do vrha napunio mrežu Momjana DALIBOR ŠURAN: ŽELIMO U JEDINSTVENU TREĆU HNL

| Autor: Glas Istre
Dalibor Šuran (Danilo MEMEDOVIĆ)

Dalibor Šuran (Danilo MEMEDOVIĆ)


Mene je zapravo najviše strah da nam se ove jeseni ne ponovi proljeće, pa da se sve zaustavi. To bi za nogomet, ali općenito za sav sport, bilo katastrofalno. Nadam se da će sve biti u redu i da će Jadran, s poprilično mladom momčadi, biti u gornjem djelu ljestvice, odnosno da će u te dvije godine skupljati iskustvo koje bi onda mogli iskoristiti u jedinstvenoj Trećoj HNL u sezoni 2022/2023, kaže porečki trener

Neposredno pred prvu pripremnu utakmicu njegove momčadi, ali i prvu utakmicu nakon više od četiri mjeseca pauze, trener Jadrana Dalibor Šuran iznio je dojmove o tijeku priprema.

- Iza nas je skoro dva tjedan priprema u kojima radimo ujutro i poslijepodne, zavisno od radnih obaveze igrača i mogu reći da sam iznimno zadovoljan načinom kako ostvarujemo sve ono što sam planirao. Igrači su redoviti tako da mogu reći da treniraju svi oni koji su bili na prozivci, njih 24 seniora te nekoliko perspektivnih juniora koje smo priključili u trenažni proces ovih priprema. Uz svih njih još uvijek su s nama Emanuel Valenta te Edi Baša, zagonetno se nasmijao trener Jadran.

S novim igračima je zadovoljan.

- Sve ono što smo očekivali od njih za sada dobivamo. Doduše, to su tek treninzi, treba vidjeti kako će se snaći na utakmici, ali vjerujem da nam mogu biti itekako od pomoći. Ugodno me iznenadio Filip Šverko, a Andrea Maružin te poglavito Ivan Lepinjica, su ionako iskusni, igrali su već Treću HNL pa tu nema mjesta iznenađenju. Na probi je još uvijek Ante Karoglan mladi igrač, 2001. godište koji je bivši junior Rudeša, a igrao je i u Croatia Zmijevci i s njim ćemo još malo pričekati prije nego donesemo ikakvu odluku. Trenutno ne treniraju Antonio Pavlić i Paolo Bernobić. Naš prvi vratar je ozlijeđen, još uvijek vuče ozljedu od zime, ali se nadam da bi već idući tjedan mogao ponovo biti s nama na terenu. Njega odmjenjuje, također, novo lice u svlačionici Kristijan Mišić, koji je do sada bio u Vrsaru. Paolo Bernobić je spriječen zbog poslovnih obaveza, koje će trajati još najmanje desetak dana, tako da on nema ni jedan trening. Čujemo se redovito, odrađuje on neke stvari individualno i vjerujem da neće doći posve zapušten te kako ima sposobnost da nam se vrlo brzo priključi ako govorimo o fizičkoj spremi, otkriva Šuran.

Najnovija odluka da će se u trenutnom sustavu liga igrati naredne dvije sezone ne mijenja ambicije Jadrana.

- Mene je zapravo najviše strah da nam se ove jeseni ne ponovi proljeće, pa da se sve zaustavi jer bi to za nogomet, ali općenito i za sport, bilo katastrofalno. Nadam se da će sve biti u redu i da će Jadran, s poprilično mladom momčadi, biti u gornjem djelu ljestvice, odnosno da će u te dvije godine skupljati iskustvo koje bi onda mogli iskoristiti u jedinstvenoj Trećoj HNL u sezoni 2022/2023. Mogu reći da želja postoji, ali treba vidjeti koliko je to realno. Ne samo što se tiče financija, već i radnih obaveza igrača. No, do onda ima još puno, mi sada želimo biti u prvenstvu što bolji, a u kup natjecanju doći do samog kraja, zaključio je trener Jadrana.

Ribarić: Treba biti trezven i racionalan

Prvoj utakmici nazočio je i predsjednik kluba Edvard Ribarić, koji nije siguran može li Jadran biti dio jedinstvene Treće HNL.

- Lijepo je biti ambiciozan i težiti višem te imati sportski motiv, ali treba razmišljati trezveno i racionalno. Iz HNS-a su najavili neku vrstu pomoći, ali ne znamo niti koliko, niti na koji način, bi oni pomogli klubovima u jedinstvenoj ligi pa je za bilo kakve odluke po tom pitanju rano govoriti. Iskreno, ne znam zašto se forsira takav sustav natjecanja, nama najviše odgovaraju tri Treće HNL, gdje smo mi s klubovima iz Zagreba, ali se to nije razmatralo. Ne znam što reći. Uostalom, možda se to i promjeni do sredine 2022. godine, ne bi bilo pri put, rekao je Edvard Ribarić, najavivši na kraju da Miha Rojina postaje trener selekcija omladinskog pogona Jadrana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini