FUTSAL

U velikoj polufinalnoj utakmici doigravanja Puljani večeras dočekuju prvaka Dinamo

| Autor: Ivica Cerovac
(Foto: Futsal Pula)

(Foto: Futsal Pula)


Danas započinje polufinale doigravanja za prvaka Hrvatske u futsalu, koje će se ove godine igrati na tri pobjede. U njemu će snagu odmjeriti četiri u ovom trenutku najkvalitetnije hrvatske momčadi, iste one koje su se prije mjesec i pol dana »obračunale« u završnici Kupa, a čak su i polufinalni parovi isti. Stanoinvest Futsal Pula, koja je zahvaljujući drugom mjestu u regularnom dijelu prvenstva dobila prednost domaćeg terena, odmjerit će snagu s trećeplasiranim Futsal Dinamom. Prve dvije utakmice igrat će se u Domu sportova »Mate Parlov« u petak i nedjelju, s početkom u 20 sati.

Snaga u širini

- Prve dvije utakmice bit će najbitnije za seriju i ovakav raspored malo pogoduje slabije rangiranim momčadima, kojima jedan »brejk« puno toga donosi, jer im nakon toga slijede dva susreta na kojima mogu pred svojim navijačima dovršiti posao - smatra Niko Vukmir, igrač Stanoinvest Futsal Pule. - Igrači Dinama dolaze po jednu pobjedu, a na nama je da im ne dopustimo da je upišu. Trebamo se nositi s pritiskom i obraniti domaći teren te ako u tome uspijemo i u tri naredna dana ih svladamo dva puta, napravit ćemo veliki korak prema finalu. U tom bi se slučaju pritisak prebacio na protivničku stranu jer bi nam jedna pobjeda u Zagrebu donosila prolaz, a čak i da je ne upišemo, majstorica će se igrati kod nas.

Triput su ove sezone igrali Puljani i Zagrepčani i sve su tri utakmice završile neodlučenim rezultatom. U prvenstvu je bilo 2:2 u Puli i 4:4 u Zagrebu, a u Kupu 1:1 poslije regularnih 40 minuta, da bi Puljani slavili 5:4 nakon izvođenja šesteraca.

- I ove će utakmice sve od reda biti neizvjesne, nijanse će u njima odlučivati i svaka će moći otići na jednu ili na drugu stranu, no u seriji na tri pobjede dalje će proći bolja momčad, ona koja u pravom trenutku bude smirenija. Oni su prvaci Hrvatske, brane naslov i očekujem ih »napaljene«, no imamo i mi što za ponuditi. Ne trebamo gledati previše unaprijed već ići utakmicu po utakmicu, ili još bolje minutu po minutu - naglasio je Vukmir. - Dinamovu prednost vidim u činjenici da im je momčad duže vrijeme na okupu i imaju jako dobru udarnu četvorku, koju čine sadašnji hrvatski reprezentativci i jedan bivši, Tihomir Novak. S druge strane, naša snaga leži u većoj širini te kad na terenu bude njihova druga četvorka tu bismo mi trebali biti u prednosti, jer imamo više kvalitetnih igrača i tko god bude igrao, kod nas se neće vidjeti prevelika razlika.

Umorni reprezentativci

Ovog ćemo vikenda u Matinom domu moći vidjeti na djelu pola hrvatske reprezentacije, Niku Vukmira i Davida Mataju u domaćoj momčadi te čak petoricu u gostujućoj.

- Naporna je bila ova posljednja reprezentativna akcija koja je uključivala put do Poljske i natrag te dvije utakmice unutar četiri dana. Neki su igrali više, a neki manje, no umor je prisutan kod svih i to bi trebala biti naša prednost. Usto, na današnjoj utakmici Dinamo neće zbog tri žuta kartona imati na raspolaganju reprezentativca Kristijana Čekola - istaknuo je Vukmir, koji se momčadi priključio u srijedu. - Prespavali smo u Zagrebu nakon uzvrata s Poljacima i odmah po povratku u Pulu došli na trening, nisam ni doma stigao otići.

Drugi polufinalni par čine Square i Olmissum, a prva utakmica igra se danas u Dubrovniku, s početkom u 19 sati.

- Bit će neizvjesno kao i kod nas. Square će imati malo veći pritisak jer je u doigravanje ušao kao broj jedan, a usto im ne leži Olmissum, koji ih je ove sezone već dvaput svladao u Dubrovniku, uvjerljivo u prvenstvu i na šesterce u polufinalu Kupa - zaključio je Vukmir.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini