FUTSAL

Puljani u petak igraju prvu utakmicu polufinala prvenstva Hrvatske

| Autor: Goran ROJNIĆ  
(snimio Danilo Memedović)

(snimio Danilo Memedović)


Sinoć su (nakon zaključenja ovog teksta) igrači pulskog futsal prvoligaša Futsal Pule Stanoinvesta saznali protivnika u polufinalu play-offa prvenstva Hrvatske. Dubrovački Square ili zagrebački Futsal Dinamo, bit će prepreka na putu do finala i borbe za drugi istarski naslov nakon što su braća Drndić, Funčić i društvo prvijenac doveli u Potpićan. No, već sam plasman u polufinale povijesni je uspjeh pulskog futsala, a stigao je u produžetku četvrtfinalne utakmice u Splitu kada je Manolo Bilić iz deseterca pogodio domaću mrežu i osigurao Puljanima drugu pobjedu (prvu u Puli pobijedili su 6:2) nad Universitasom (0:1)

- Kao što smo očekivali bila je to zahtjevna i tvrda utakmica. Dobro smo čuvali njihove najbolje igrače, iako je sam susret obilovao prilikama na obje strane. Propustili smo prvi sedmerac i potom nam se dogodila ozljeda Grbića, ali iz toga smo dobili priliku i postigli pogodak iz deseterca te ostvarili plasman u polufinale što je najveći uspjeh u povijesti pulskog hakla, komentirao je Manolo Bilić, strijelac "zlatnog pogotka" za Futsal Pulu Stanovinvest u Splitu kojim je osiguran minimalno polufinalni dvomeč.

Zahvaljujući dvokoraku u četvrtfinalu pulski hakleri mirno se pripremaju za prvi polufinalni dvoboj koji je na rasporedu u petak u pulskoj dvorani Doma sportova "Mate Parlov". U jučerašnjem razgovoru, dok se još nije znalo tko će pulskom futsal prvoligašu biti protivnik, Bilić nije preferirao koga želi u polufinalu, iako je točno opisao protivnike.

- Tko nam dođe - dođe. Obje momčadi imaju izrazito kvalitetne pojedince i bit će jako zahtjevan protivnik. Square je možda više domaćinska momčad, teško osvajaju bodove vani, ali na svom parketu su goropadni. Futsal Dinamo je, pak, iznimno nezgodna momčad, brzi su, puno trče i mislim da bi nas oni više namučili. Međutim, ne brinemo se previše, imamo prednost domaćeg terena i vjerujemo da možemo odgovoriti zahtjevima polufinala, poručuje mladi pulski igrač.

Puljani su u regularnom dijelu sezone u Puli svladali Square (3:2) te istim rezultatom poraženi u Dubrovniku, dok su s Dinamo u Puli odigrali 5:5, a u Zagrebu poraženi 2:3. Jasno je stoga da je riječ o momčadima s kojima je kvaliteta podjednaka, ali u polufinalu bi na scenu trebala doći prepoznatljiva pulska borbenost, koja je i osigurala drugu poziciju u play-offu.

- Baš smo na posljednjim treninzima pričali između sebe i svjesni smo da jedino uz pravi pristup i borbenost te veliko zajedništvo koje nas je krasilo kroz cijelo prvenstvo, možemo do finala. Mislimo da drugi segmenti nisu toliko važni jer kvaliteta kod nikoga nije upitna. No, ukoliko mi budemo pravog pristupa i damo, kako se kaže 150 posto, vjerujemo u uspjeh. Za tako nešto svakako će nam biti potrebna podrška naših navijača i stoga ih pozivam da već u petak dođu u Dom sportova "Mate Parlov" u što većem broju i podrškom nas poguraju bliže finalu, zaključio je Bilić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater