ISTRA 1961

Ville Koski: Kad pomisliš da ćeš lako pobijediti, obično izgubiš

| Autor: Roberto Car
AGRESIVNA IGRA MU ODGOVARA - Ville Koski (Snimio: Luka Batelic/Pixsell)

AGRESIVNA IGRA MU ODGOVARA - Ville Koski (Snimio: Luka Batelic/Pixsell)


Nekad treba samo biti u pravom trenutku na pravom mjestu. Odnosno, biti spreman kad te trener pozove. Upravo to se dogodilo mladom finskom stoperu Ville Koskiju nakon što je Paolo Tramezzani zasjeo na klupu Istre 1961. Talijanski je stručnjak prvo "snimio" igrački kadar koji mu je na raspolaganju i potom počeo mijenjati "kockice" igračkog mozaika, taktički raspored, kao i način igre. U formaciji s tri igrača ispred Majkića i agresivnom načinu igre, svoje mjesto izborio je 22-godišnji mladi finski reprezentativac koji je u zimskom prijelaznom roku stigao u Pulu.

Prilikom posljednjeg razgovora Koski je rekao da je svjestan da će mu prvih šest mjeseci biti teško jer se mora priviknuti na novu sredinu, budući da je stigao polovicom prvenstva u već uhodanu momčad. No, unatoč tome, skupio je dosad osam nastupa za Istru 1961 u HNL-u, pri čemu je na zadnje četiri utakmice bio u prvoj postavi.

Prvu utakmicu u HNL-u koju je počeo od prve minute Koski je odigrao baš protiv sutrašnjeg suparnika, Rudeša. U 2:1 pobjedi na "Drosini" debitirao je u startnih 11.

- Sjećam se dobro te utakmice. Bila je to moja prva utakmica u kojoj sam zaigrao od početka, druga ukupno u HNL-u u dresu Istre 1961 nakon debija na Rujevici, ali nije bilo lako. Dobili smo crveni karton već u prvom poluvremenu (Čuić), suparnik je poveo, ali smo, ipak, došli do pobjede igrajući s desetoricom. Možda će sutra biti lakše, ali nikad se ne zna. Morat ćemo odigrati jako dobru utakmicu ukoliko želimo pobijediti. Ne možete nijednog suparnika shvatiti olako, neovisno o plasmanu na ljestvici. Nikad ne smijemo pomisliti da ćemo lako svladati nekoga jer to nikad ne završi dobro. Obično kad tako pomisliš - izgubiš. Znam da su oni posljednji i da su već ispali, ali moramo odigrati dobro da bi pobijedili - dodao je Koski, iako nije bio dijelom pulske momčadi koja je prošle sezone ispala iz kup natjecanja baš od Rudeša, i to na njegovom igralištu na kojem će se igrati i u petak.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom