PULA

GOATHELL METAL FEST: Svjetleći divovi kao monumentalna kulisa žestokom koncertnom maratonu



Prvo izdanje četverodnevnog pulskog Goathell Metal Festa počelo je u četvrtak na Vallelungi koncertom četiri benda - nastupili su pulski grindcore death band Dropthehammer i thrash metal Chronic Disease, zatim tuzlanski hardcore band Despotic Bullet i češki grind core disco sastav Tranquilizer.

Festival je organizirala skupina entuzijasta i ljubitelja metal glazbe okupljena u Udruzi Kairos, uz podršku Grada Pule i Turističke zajednice Grada Pule, a sudeći po startu festivala, upravo taj entuzijazam i pozitivna energija jesu dobitna kombinacija, jer, prema riječima organizatora, došlo je puno više ljudi no što su očekivali za prvi dan. Sve je bilo u znaku prijateljstva, druženja i metal glazbe, a publika je svojski podržala sve bendove koji su nastupili. Teško je izdvojiti ikog kao favorita, jer svi glazbenici su pak servirali publici beskompromisnu i žestoku svirku, na što pak nije manjkalo skakanja u prvim redovima i povika podrške glazbenicima.

Pristigli su i prvi posjetitelji iz inozemstva, pa tako smo razgovarali s mladićem iz Njemačke koji kaže da je došao već u srijedu i da mu se jako sviđa festival kao i lokacija. Da je lokacija pak odlična za organizaciju manifestacija dovoljno govori da su posjetitelji masovno fotografirali impresivnu vedutu pulskog zaljeva u kojoj dominiraju Uljanikove dizalice tj. Svjetleći divovi. A u konačnici - rijetko koji grad se može pohvaliti da ispred koncertne pozornice ima takvu monumentalnu kulisu.

Goathell Metal Fest traje do nedjelje,  a u petak nastupaju Core System, Mindahead, Red Soil, Chaos Engine Research, De La Muerte, Scarlet Aura, Martyrium, Other Eyes Wise, Jinjer i Mortal Divinity. U subotu nastupaju Symetry Of The Void, My Funeral, Repulsive Vision, UDS, Mechanical God Creation, Arkana Code, Infernal Tenebra, Reapter, Sinister, Atrexial i Old Night. Koncertni program počinje od 16 sati, a za sve posjetitelje osiguran je besplatan parking i kampiranje. (Napisala i snimila Tea TIDIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater