VODNJANAC U HRVATSKOJ REPREZENTACIJI

SVJETSKO PRVENSTVO: Romano Seferović brani hrvatske boje u Napulju


Romano Seferović, najbolji hrvatski pizzajolo, inače djelatnik Pizza & BBQ Buffalo iz Vodnjana, jučer i danas u talijanskom gradu Napulju, sudjeluje na svjetskom prvenstvu pizzajola gdje se, kao član hrvatske ekipe, natječe za najboljeg pizzajola na svijetu u dvije kategorije.

Kako smo jučer saznali od Igora Orlića, koji čini dio tročlane hrvatske ekipe, nešto nakon 17 sati Seferović je nastupio u prvoj prijavljenoj kategoriji u klasičnom pripremanju pizze, a danas je na rasporedu druga disciplina.

Velika konkurencija

Inače, kako nam je pojasnio Orlić, u Napulj je stiglo čak 600 natjecatelja-pizzajola iz 40 zemalja svijeta, a samo u jučerašnjoj disciplini, od ukupno devet koliko ih postoji na ovom natjecanju, u kojoj se natjecao Seferović, bilo je 200 pizzajola. Tek nakon drugog dana natjecanja, znat će se kako je Hrvatska prošla po pitanju vrhunskih priprematelja pizze, no Orlić kaže da je prvog dana sve proteklo u najboljem redu, da je natjecanje teklo prema planu i da je Seferović odlično odradio posao i izgledao dobro. Što će biti u konačnici, znat će se možda već danas.

Inače, valja podsjetiti da je Romano Seferović u veljači izabran za najboljeg pizzaiola Hrvatske.

Posebni sastojci

Odlučio je tako ocjenjivački sud u zagrebačkoj pizzeriji O’Hara na 1. Državnom prvenstvu pizzaiola gdje je natjecanje 14 prijavljenih kuhara organizirala Udruga hrvatskih pizzaiola i Hrvatskog kuharskog saveza. Natjecatelji su tada imali zadatak u 20 minuta pripremiti dvije pizze od kojih je margharita - "majka svih pizza", bila obavezna, a druga je bila po izboru natjecatelja.

Tada se titulom 1. Državnog prvaka u izradi pizze okitio Romano Seferović iz pizzerije i BBQ "Buffalo" iz Vodnjana koji je žiri osvojio pizzom "Buffalo" u kojoj su osnovni sastojci bili ovčji sir s tartufima, mozzarella di bufala, salama od boškarina i domaće maslinovo ulje. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini