FRANKA BATELIĆ - IZ RAPCA VIA LISABON

Sve mi se još uvijek čini kao san. Predivan je to osjećaj


Pjevačica Franka Batelić djeluje savršeno. Besprijekoran glas i stas. Na ekranu je istovremeno krhka i moćna. Uporna je, organizirana, pristojna, čak pomalo old school normalna za pripadnicu instant generacije milenijalaca koji funkcioniraju po principu - brzo i sada. Ona radi dugo, uporno i ima nevjerojatnu energiju. A ovo je njezino vrijeme - vrijeme kada joj se ostvaruju snovi.

Naime, Franki Batelić od djetinjstva je san bio zapjevati na pozornici najvećega europskoga glazbenog natjecanja - Eurovizije. Iako se natjecala na Dori 2009. godine, njezin se san upravo ostvaruje. Jer, Franka je hrvatska predstavnica na 63. Eurosongu koje se od 8. do 12 svibnja održava u Lisabonu. S pjesmom "Crazy" nastupit će 8. svibnja u prvoj polufinalnoj večeri, i to 12. po redu. Povijest Eurosonga pokazuje da je riječ o jako sretnom broju.

Skandal oko pjesme

O njezinom potencijalnom plasmanu mišljenja su podijeljena. Kladionice ne daju baš optimistične prognoze, ali su zato komentari na društvenim mrežama nakon njezine prve javne probe sasvim drugačije intonirani. Kažu, naime, da je pomela sve oko sebe - glasom, izvedbom, stasom, ali i dugom poluprozirnom haljinom hrvatskog dizajnerskog dvojca Envy Rooma.

Franka u portugalskoj prijestolnici plijeni pažnju, optimistična je i na putu je ostvarenja svoga sna. U razgovoru za naš list prije prvog odlaska u Lisabon ushićeno je prokomentirala: "Ovo mi se sve još uvijek čini kao san. Predivan je to osjećaj. Otkad sam se vratila glazbi, zaista je sve postalo brzo, dinamično i puno obaveza. Ne žalim se, to sam i željela! Posebno Eurosong. Pripreme su ubačene u višu brzinu i zaista je sve manje vremena. Kako stižem? Što se voli, nije teško!". (Lara BAGAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of