NEUGODNA AFERA

Pjesma Franke Batelić za Eurosong plagijat?


Franka Batelić koja će na predstojećem Eurosongu u Portugalu 8. svibnja predstavljati Hrvastku s pjesmom „Crazy“ optužena je za plagijat. Optužbe stižu od rumunjskog glazbenika Gueza koji tvrdi da je „Crazy“ zapravo kopija njegove pjesme „Ceea ce iubim“, što je komentirao na Facebooku.

Menadžer Franke Batelić Siniša Bevanda na Facebook je stavio objavu da se ne radi o plagiranju već je “Crazy” je autorsko djelo tima Karpo medija, na kojoj je, uz Branimira Mihaljevića, produkciju radio Denis Mevlja, poznat i pod umjetničkim imenom Denzel Beats, a tekst i vokalne dionice radila je Franka. Na razvoju pjesme, u suradnji s HRT-om intenzivno se radi od prosinca. Izvođač koji je iskoristio pjesmu “Crazy” kao podlogu za svoju rap obradu, potpisao je Denzel Beatsa. Kako kaže Bevanda, instrumentalna i karaoke verzija pjesme je dostupna na svim javnim glazbenim platformama.

Guez se s tim objašnjenjem ne slaže te i dalje tvrdi da radi o plagijatu.

Javili su se i Mihaljević i Mevlja u priopćenju koje potpisuje Mihaljević i u kojem između ostalog stoji da je pjesma u potpunosti njihovo autorsko djelo, a da su produkciju radili njih dvojica. Kažu i kako su otkrili da je Mevlja, koji inače radi i prodaje beatove, na stranicu za prodaju, zabunom stavio krivi dokument pod nazivom druge pjesme, tj. stavio je pjesmu koja je rađena za Eurosong za koju nema odobrenje Mihaljevića kao koautora za prodaju, što je vidljivo i iz dokumenta koji je objavio Guez.

“Pjesma ‘Crazy’ u potpunosti je rađena isključivo za Eurosong i do prodaje nikako nije smjelo doći. Nesporno je kako je Guez kupio pjesmu ‘Blame me’ s vrlo limitiranom licencom, no moram naglasiti i kako je rumunjski glazbenik prekršio dva članka ugovora o kupovini glazbenog materijala s Denzel Beatsom, radnjama na koje Ugovorom nije imao pravo”, stoji u priopćenju. (Priredio M. Ra.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum