NAKON OZLIJEDE SLAVNOG ŠANSONJERA U NJEGOVOM FRANCUSKOM DOMU

Pulski koncert Charlesa Aznavoura se - ne odgađa!


Nakon što je jučer objavljeno da se najstarija zvijezda francuske šansone Charles Aznavour ozlijedio pri padu u svojoj kući u Mouriesu na jugoistoku Francuske, suorganizator Aznavourovog koncerta u pulskoj Areni 16. kolovoza Dražen Kokanović rekao nam je da se dogovoreni pulski koncert - ne odgađa!

- Sve ide dalje, ništa se ne odgađa. Gospodin Aznavour je uganuo rame. Ukoliko bude promjena, pravovremeno ćemo obavijestiti javnost. Daleko je 16. kolovoza, a i ne pjeva se ramenom, našalio se Kokanović u izjavi za Glas Istre.

Pjevač armenskog podrijetla (kojeg je na počecima duge i slavne karijere sredinom 40-ih prva otkrila velika Edith Piaf), za devet će dana, 22. svibnja, proslaviti 94. rođendan, što vjerno govori o njegovoj impresivnoj životnoj energiji. "Ako prestanem pisati i pjevati, umirem, umirem od dosade", kazao je jednom prilikom. Kao i glas Edith Piaf, i njegov glas očarava milijune njegovih poklonika svojom promuklom melodramatičnošću, strašću i bolom.

"Francuski Sinatra", kako ga često nazivaju, trebao bi već idućeg tjedna, od 21. do 23. svibnja, otići na turneju u Japan (koncert u Kyotu i Tokiju) , a zatim, prije nastupa u pulskom amfiteatru u četvrtak 16. kolovoza, nastupiti na nekoliko koncerta u Italiji, Londonu, Španjolskoj i Njemačkoj. (Z. ANGELESKI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini