OTKAZAN I NASTUP U PULI

AZNAVOUR ZBOG BOLESTI OTKAZAO LJETNU TURNEJU, čeka se objava novog izvođača za Arenu 16. kolovoza


Od organizatora Backstage Live Festivala dobili smo informaciju da je jedan od headlinera ovogodišnjeg festivala Charles Aznavour zbog bolesti, nažalost, otkazao čitavu ljetnu turneju pa tako i najavljeni koncert koji se u pulskoj Areni trebao održati 16. kolovoza. Povrat novca za ulaznice kupljene za koncert Charlesa Aznavoura može se ostvariti na mjestima gdje su ulaznice i kupljene.

No, uskoro očekujemo i najavu zamjenskog koncerta i sigurni smo da organizatori izborom izvođača nikog neće ostaviti ravnodušnim, neovisno o prilično kratkom roku ugovaranja nastupa. Podsjetimo, Aznavour, koji je u međuvremenu proslavio 94. rođendan, prije mjesec i pol je slomio nadlakticu pri padu u svom domu u Francuskoj, no pulski koncert tada nije odgođen.

Inače, dva vrhunska jazz koncerta u sklopu festivala već su održana. Početkom svibnja ovaj novi festival je u Istarskom narodnom kazalištu otvorio Christian McBride, sa svojim Big Bandom, dok su krajem mjeseca posjetitelji mogli uživati u nastupu Jamesa Cartera i njegovog Elektrik Outleta. Već prekosutra, u četvrtak 28. lipnja u INK stiže glazbenik Avishai Cohen, a dolaskom jeseni najavljeni su nastupi popularnih američkih pjevačice Lizz Wright i Madelaine Peyroux 26. rujna i 10. prosinca.

Osim događanja u Istarskom narodnom kazalištu, unutar paketa koncerata Backstage live festivala 8. srpnja stiže legendarni umjetnik s 40-godišnjom glazbenom karijerom Elvis Costello sa svojim bendom The Imposters u sklopu turneje povodom novog albuma, dok 3. kolovoza u Arenu dolazi najpoznatija jazz pjevačica ovih prostora Amira Medunjanin, takozvana "bosanska Billie Holiday", koja će nastupiti sa norveškim gudačkim sastavom TrondheimSolistene. (M. Ra.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater