ISTARSKO NARODNO KAZALIŠTE

FOTO/ Mary Poppins oživjela u predbožićnoj izvedbi Art Dancea

| Autor: Mladen RADIĆ


Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula bilo je preksinoć ispunjeno do zadnjeg mjesta za božićnu produkciju plesnog studija Art Dance čiji su polaznici i polaznice svih uzrasta ispričali priču o Mary Poppins, simpatičnoj dadilji ovjekovječenoj u knjigama P. L. Travers i raznim filmskim adaptacijama.

Art Dance u Istarskom narodnom kazalištu (Danilo MEMEDOVIĆ)

Kako kažu organizatori Mary Poppins je "simbol majke i pomajke, odgajateljice i učiteljice, dobar duh svakog doma, anđeo čuvar svakog djeteta. Ona sve dovodi u red i unosi ljubav u svijet, mir i spokoj daruje djeci i glasonoša je Djeda Mraza".

Art Dance u Istarskom narodnom kazalištu (Danilo MEMEDOVIĆ)

U 20 točaka brojne plesačice i plesači pokazali su svoje umijeće i zabavili publiku kroz koreografije koje potpisuju Tatjana Samuele Ban i Lena Habalija, da bi se na kraju svi zajedno pojavili na pozornici. U programu su sudjeluju svi članovi studija iz Pule, Svetvinčenta, Bala i Žminja, od vrtićaraca do onih najstarijih. Cjelokupni koncept nije bio vezan samo za Mary Poppins, nego i za "Annie" i "Orašara" gdje dominira predbožićni ugođaj, a starije glazbene numere spojene su s pjesmama novijeg datuma.

Art Dance u Istarskom narodnom kazalištu (Danilo MEMEDOVIĆ)

Predstavljeni su i različiti plesni stilovi poput jazz dancea, baleta, suvremenog plesa, showa, mjuzikla. Osim u dinamičnim i lijepo koreografiranim točkama, publika je imala prilike vidjeti i živopisne kostime, pažljivo pripremljene za svaku točku, za potpuni dojam.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum