DANAS POČINJE BACKSTAGE LIVE PULA 2018

Christian McBride & Big Band večeras u Istarskom narodnom kazalištu


U Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula večeras u 20 sati nastupaju Christian McBride & Big Band čime počinje serija jazz koncerata u sklopu Backstage Live Pula 2018 festivala koji će se preko ljeta održavati i u pulskoj Areni.

McBride u Pulu stiže ovjenčan nagradom Grammy za album "Bringin' it", što je već šesta ova nagrada u njegovoj kolekciji. Ovaj glazbenik ima reputaciju vodećeg svjetskog kontrabasista, lidera jednog on najboljih big bandova na svijetu, glazbenog producenta i umjetničkog direktora Newport Jazz Festivala. Samostalno je snimio 14 albuma, a kao kontrabasist snimio je više 300 albuma sa vodećim svjetskim glazbenicima različitih glazbenih žanrova kao što su James Brown, Herbie Hancock, Diana Krall, Chick Corea, Sting, Paul McCartney, Bruce Hornsby, John McLaughlin ili pak Pat Metheny s kojim je svojevremeno nastupio u Puli na odličnom koncertu.

"Bringin' it" donosi 11 pjesama, kombinaciju autorskih skladbi i obrada među kojima je i "Mr Bojangles". Ovo je drugi album koji je McBride snimio sa svojim big bandom. Prvi, "The good feeling" objavio je 2011. i za njega također osvojio nagradu Grammy što sugerira da McBrideu očito paše biti na čelu jedne ovakve glazebne skupine. Na "The good feeling" se između ostalog nalazi obrada "When I fall in love" koju je davno proslavio Nat King Cole, a koju bi mogli čuti i večeras. Kao što su zaključili na portalu Observer nakon jednog nastupa McBridea i njegovog big banda, "Nitko ne svira jazz sasvim kao Christian McBride". Je li zbilja tako vidjet ćemo večeras, no znamo da McBride u Pulu dovodi ekipu vrhunskih glazbenika koji jamče ugodnu jazz večer. (M. Ra.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater