NOVI PLESNI PROJEKT

ZAGREBAČKI PLESNI CENTAR Premijera predstave "Oko s Površine" Aleksandre Mišić

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Aleksandra Mišić (Snimio Danilo Memedović)

Aleksandra Mišić (Snimio Danilo Memedović)


Aleksandra Mišić, plesna umjetnica iz Pule sa zagrebačkom adresom, i Zagrebački plesni ansambl pripremaju novi premijerni naslov – plesnu predstavu "Oko s površine".

Premijera je u petak, 16. listopada u Zagrebačkom plesnom centru, a dan kasnije je prva reprizna izvedba. U predstavi plešu članice Zagrebačkog plesnog ansambla: Margareta Firinger, Gendis Putri Kartini, Jovana Zelenović.

- Predstava je nastala kao nadogradnja istraživanja započetog na projektu "Esbat" koji je premijerno izveden u ljeto 2020. u Svetvinčentu u sklopu projekta Nevidljiva Savičenta — prevođenje tradicije u suvremenu kulturu. Dok se u "Esbatu" autorski tim u suradnji s lokalnim stanovništvom bavio poviješću Savičenštine; njenim legendama i običajima, u "Oku s Površine", autori tematiziraju fragmentarnost pamćenja, kolektivno tijelo te kulturno kodiranje zajednice, ističe se u najavi predstave.

Aleksandra Mišić je nagrađivana plesna umjetnica, umjetnička je ravnateljica i suosnivačica Masa dance company, plesna pedagoginja te nekadašnja dugogodišnja članica ZPA ansambla. Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2014. za najbolje plesno ostvarenje, a kao koreografkinja i brojnih prestižnih domaćih i inozemnih nagrada i priznanja. Svoju plesnu karijeru počela je u pulskom plesnom studiju "Zaro", pohađajući klasični balet.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater