"Golden Hour" kao sasvim posebna plesna Predstava na Verudeli

U subotu nastupaju zlatne djevojke

| Autor: Vanesa Begić
(Snimila Lara Bolković)

(Snimila Lara Bolković)


Plesna predstava "Golden hour" bit će izvedena na Verudeli u Art parku u subotu s početkom u 21 sat. Ova se predstava održava u "režiji" Soul Flow prostora za ples i pokret u čijoj se produkciji protekla dva mjeseca održavao inkluzivni edukativno-izvedbeni projekt Istraonica 65+. Projekt je usmjeren k umrežavanju i razvoju umirovljeničke publike u području suvremenih izvedbenih umjetnosti te je sufinanciran od Ministarstva kulture i medija RH.

- S misijom da suvremeni ples i izvedbenu plesnu umjetnost približimo ovoj ciljanoj skupini, stvorili smo jedinstven koncept rekreativnog učenja te omogućili našim polaznicima iskustvo kreativnog procesa i javne scenske izvedbe. Kroz intenzivan period plesnih radionica za umirovljenike tijekom srpnja i kolovoza 2023. godine, proveli smo više od 20 sati u učenju i stvaranju plesnih materijala, istraživanju autentičnog pokreta te značaja tijela u pokretu neovisno o dobi i tjelesnim predispozicijama, kazala je Ivona Medić Nikolić te naglasila da je "Golden Hour" suvremena plesna predstava koja nastaje u potrazi za stapanjem tradicionalnog i suvremenog plesno-scenskog izričaja.

Ova izvedba rezultat je zajedničkog promišljanja koreografije i limitiranog tijela ili uma u pokretu, a stvorena je u sklopu edukativnog dijela projekta Istraonica 65+. Deset izvođačica u dobi od 65 do 80 godina vode nas kroz proces otpuštanja granica, predrasuda i kontrole te pronalaska autentičnog unutarnjeg plesača. U predstavi "Golden Hour" sudjeluje deset izvođačica u dobi od 65 do 80 godina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater