PRESTIŽNA NATJECANJA

Sjajni uspjesi učenika pulske glazbene škole


Uspjesi učenika pulske glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova nastavljaju se te stižu s dvaju prestižnih natjecanja.

Na devetom Hrvatskom natjecanju za harmoniku (Daruvar, 11.-12. svibnja), gdje je sudjelovalo 97 natjecatelja iz 32 glazbene škole iz Hrvatske u B kategoriji Leonardo Peruško osvojio je treću nagradu (mentor Marijan Kopčić), a u istoj kategoriji prva je nagrada pripala Mariji Božić (mentorica Orhida Antunović). Ista je profesorica mentorica i Chiari Moscarda, prvonagrađenoj u C kategoriji, gdje je prvu nagradu dobio i Vedran Dušić (mentorica Tatjana Lajić). U D kategoriji nagrađena je Romina Legović, i to prvom nagradom, a mentorica je Orhida Antunović.

Kao najviše ocijenjen natjecatelj u D kategoriji, Romina Legović dobila je novčanu nagradu i prigodan poklon. Najveći broj bodova unutar D, E i F kategorije, Romini je donio i dvije posebne nagrade; sudjelovanje na 24. međunarodnoj školi harmonike - Pula (nagradu je uručila predstavnica OKUD-Istra, Tamara Ignjatović) i organizaciju koncerta na 12. danima harmonike, 2019. u Poreču (nagradu je uručila ravnateljica Umjetničke škole Poreč, Sanjica Sara Radetić).

Specijalnom nagradom natjecanja, odlukom prosudbene komisije nagrađena je Marija Božić - subvencijom od 50 posto sredstava za kupnju instrumenta (nagradu je uručio predstavnik talijanske tvornice harmonika Beltuna, Luka Brgić).

Sjajne vijesti stižu i iz Osijeka, gdje su pjevači Luka Krulčić i Benjamin Šuran osvojili prvu nagradu, dok je Mateo Škabić osvojio drugu nagradu na međunarodnom pjevačkom natjecanju "Lav Mirski". Mentor im je Giorgio Sugar, a korepetitorica Ivana Šenk. (V. B.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of