U istarske škole krenut će 90 prvašića manje nego lani

Trčanje u prvom planu - pulski igrači (D. MEMEDOVIĆ)
Trčanje u prvom planu - pulski igrači (D. MEMEDOVIĆ)

Prema podacima Odjela za prosvjetu, kulturu, informiranje, sport i tehničku kulturu Ureda državne uprave u Istarskoj županiji, na jesen će u prve razrede istarskih osnovnih škola krenuti 1.904 učenika. Naime, toliko ih je upisano u prve razrede do 21. lipnja, kad je 
istekao ljetni upisni rok. Ovaj broj nije konačan jer, kako kažu u Uredu državne uprave u Istarskoj županiji, svi koji se u međuvremenu dosele u Istru imaju pravo upisa u osnovnu školu, pa se taj broj do početka školske godine može promijeniti. U usporedbi s ovom godinom, lanjske školske godine u prvi je razred krenulo 2.014 učenika.

Predupisi u prvi razred osnovnih škola provedeni su od 1. veljače do 15. lipnja. U tom je razdoblju Stručno povjerenstvo za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta odgodilo upis 67 školskih obveznika, a za 31 dijete odobren je prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole. Najviše je prvašića, i to 172, ove godine upisano u prve razrede Osnovne škole Poreč, u kojoj je lani u prvi razred krenulo 145 učenika. Nasuprot tomu, u prvi razred Osnovne škole Divšići u prvi je razred ove godine upisan samo jedan učenik, dok je lani u ovu školu bilo upisano troje prvašića. (M. R.)



Podijeli: Facebook Twiter