MEĐUNARODNA GOSTOVANJA

Pulski vikend u znaku ZBORSKIH KONCERATA

Talijanski zbor Jubilate

Talijanski zbor Jubilate


Ljubitelji zborova i njihovog pjevanja došli su na svoje u subotu navečer, kada su u Puli, u razmaku od svega sat vremena održana dva koncerta.

U Europskom centru za mir i razvoj nastupio je zbor Gylmur s Farskih otoka, koji se predstavio repertoarom na farskom, regionalnom govoru. Domaćin im je bio KUD ''Matko Brajša Rašan'', koji je izveo poznate narodne istarske pjesme, te one iz ostalih dijelova Hrvatske, a specifičnost koncerta bila je ta da su Puljani možda i prvi put mogli čuti pjevanje na govoru koji se koristi samo na Farskim otocima.

Sat ranije u Zajednici Talijana gost Kulturno-umjetničkog društva "Lino Mariani" bio je talijanski zbor Jubilate iz mjesta San Lorenzo in Campo, koji se predstavio dijelom svoga repertoara. "Lino Mariani" predstavio se svim svojim sekcijama, muškim i mješovitim zborom pod vodstvom Ileane Perosa Pavletić, ženskim zborom s dirigenticom Oriettom Šverko, mandolinistima pod vodstvom Klare Cerin te plesnim točkama studija Art Dance koje je pripremila Tatjana Samuele Ban. (V. B.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of