EKSKLUZIVNO ZA GLAS ISTRE

Iza kulisa snimanja filma "Bosonogi car": ĐOLE MACOLA O DRUŽENJU SA GERALDINE CHAPLIN I UDOM KIEROM NA BRIJUNIMA



Kada sam išao na snimanje nisam znao da će ona biti tamo, to nitko nije znao. Došli smo na snimanje u 7 sati, tada se pojavila i ona i dok smo se presvlačili u garderobi prišao sam joj i zamolio za fotku. Ona je stala mirna, staložena i rekla da nema problema. Lijepo sam je zagrlio i slikali se, ja i supruga,  priča Đole koji je na kraju uspio dobiti i njen autogram i posvetu - "S ljubavlju, Geraldine Chaplin"

Na Brijunima se ovih dana privodi kraju snimanje filma "Bosonogi car" ("Barefoot emperor"), svojevrsnog nastavka hita "Kralj Belgijanaca" belgijskog i belgijsko-američkog autorskog dua Petera Brosensa i Jessice Woodworth.

U filmu koji je belgijsko-hrvatsko-nizozemska-bugarska koprodukcija glavnu ulogu kralja Nicolasa tumači Peter Van den Begin, a između ostalih, u glavnim ulogama pojavljuju se i slavna Geraldine Chaplin, kćerka legendarne filmske ikone Charlieja Chaplina i Udo Kier. S njih oboje uspjela se upoznati još jedna legenda, barem u pulskim okvirima, a to je glazbenik i povremeni glumac Đole Macola koji u filmu tumači manju ulogu - naime, Đole Macola glumi tjelohranitelja.

- Kada sam išao na snimanje nisam znao da će ona biti tamo, to nitko nije znao. Došli smo na snimanje u 7 sati, tada se pojavila i ona i dok smo se presvlačili u garderobi prišao sam joj i zamolio za fotku. Ona je stala mirna, staložena i rekla da nema problema. Lijepo sam je zagrlio i slikali se, ja i supruga, priča Đole koji je na kraju uspio dobiti i njen autogram i posvetu - "S ljubavlju, Geraldine Chaplin". Macola je dobio poziv producentice filma Jessice Woodworth koja je izričito htjela da on glumi tjelohranitelja Lady Liz koju tumači Chaplin i koja je, priča Macola, stoički odradila snimanje od 7 ujutro do 7 navečer, 10, 15 ponavljanja, na suncu, iako ima već 74 godine.

No, Geraldine Chaplin nije bila jedina slavna osoba koju je Macola uspio upoznati tog toplog listopadskog dana na Brijunima nego je uspio razmijeniti i par rečenica s poznatim njemačkim glumcem Udom Kierom koji također glumi u "Bosonogom caru". U filmu tjelohranitelj kojeg tumači Macola mora pogledom pratiti da Dr. Otto Kroll (Kier) ne naudi Lady Liz.

- Nakon snimanja, sjeo sam do Kiera, a on ni pet ni šest nego me ulovi za ruku i kaže "Kakvi su ti mišići!" i pita odakle sam. Odgovorim mu da sam iz Pule i pitam ga je li on glumio u filmu "Blade" se Wesleyjem Snipesom. Odgovorio je da, ali samo u prvom dijelu, pa sam ga pitao je li glumio i s Pamelom Anderson u filmu "Barb wire"? Odgovorio je pozitivno i počeo se smijati, priča Macola.

Iduća scena događala se kod jednog Cadillaca i Macola im je htio pokazati Kieru i Chaplin gdje se puni njegov rezervoar iako nije imao pojma. Svejedno, dok su se oni smijali, slučajno je pritisnuo dugme na lijevom zadnjem žmigavcu i digao se čep spremnika.

"Oni su riknuli od smijeha kada su to vidjeli", kroz smijeh prepričava Macola. On je snimio svoje scene, a snimanje filma nastavlja se još dva dana, ali samo s glavnim glumcima.

Spomenimo da u filmu ima puno statista iz Fažane, Pule i okolice, a angažiran je i pulski fotograf Hassan Abdelghani kao lokalni producent, fotograf i još mnogo toga, dok glazbu za film rade pulska braća Alen i Nenad Sinkauz. Tvrtka Propeler obavila je hrvatski dio koprodukcije.

Van den Begin i u nastavku filma glumi kralja Belgijanaca kao i u prvom dijelu, na Brijunima koji u filmu glume sami sebe malo usporava ritam dok se oporavlja nakon nesreće u Sarajevu, a trebao bi upasti i u političku igru kojom ga žele imenovati za cara nacionalističkog projekta Nova Europa. No, kralj ima druge planove. Podsjetimo i da je "Kralj Belgijanaca" nominiran za najbolju europsku komediju godine. (M. RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum