MEĐUNARODNI FESTIVAL

Porečki harmonikaši briljirali u Erbezzu


U Erbezzu, u blizini Verone u Italiji nedavno je održan Međunarodni festival harmonike „27a Festa internazionale della Fisarmonica“, gdje su porečki harmonikaši osvojili čak 13 nagrada.

Riječ je o tradicionalnom natjecanju koje se odvija u raznim disciplinama, podijeljenima po kategorijama, dobnim skupinama, za soliste, komorne ansamble i orkestre. Učenici Umjetničke škole Poreč natjecali su se u različitim kategorijama i ovaj put pobijedili te osvojili najviše nagrada i pokala. Doma su donijeli sedam prvih nagrada, četiri druge i dvije treće nagrade.

Učenici koji su osvojili prvu nagradu su Gabriel Momić iz drugog razreda, Lara Viktoria Korenić iz trećeg razreda i iz prvog razreda Leo Jurković. Druge nagrade pripale su Leni Pelaić (2. razred), Leon Stanislav Mrkobrada (1. razred harmonike u područnom odjelu Vrsar) i Leona Janko (2. razred). To su bili rezultati A kategoriji, dok je su u B kategoriji bili polaznici četvrtog razreda - prvu nagradu i prvo mjesto osvojila Vita Blažević, prvu nagradu i drugo mjesto osvojio je Gabriel Milohanić, potom drugu nagradu zaslužio je Filip Žiković, a treću Roberta Brčić. U C kategoriji učenica 4. razreda Stella Ljubović osvojila je prvu nagradu i prvo mjesto, a polaznik trećeg razreda Luka Kramar treću nagradu.

U kategoriji orkestara Harmonikaški orkestar Umjetničke škole Poreč pod vodstvom profesorice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski osvojio je prvu nagradu i posebnu plaketu natjecanja „Wolmer Beltrami per miglior esecuzione“ s osvojenih 99 bodova. Posebno je pohvalno što su s učenicima u orkestru svirali i učitelji Anamarija Lovrečić, Tamara Ignjatović i Hrvoje Hleb.

Spomenimo da su uz već navedene uspješne male harmonikaše za ovaj nastup pripremali još i učitelji – mentori Paolo Peruško i Vilijana Šugar.

Kako javljaju iz Umjetničke škole, na tom su natjecanju svi učenici i učitelji posebno pohvaljeni i nastupali su na gala koncertu pobjednika natjecanja. U prepunoj dvorani, gdje je održan završni koncert, među ostalima, čestitke porečkim učenicima i učiteljima uputio je i gradonačelnik Erbezza Lucio Campedelli koji je uručio posebnu plaketu i čestitao ravnateljici Sanjici Sari Radetić na dugogodišnjim nastupima i svim osvojenim nagradama i pobjedama u Erbezzu. Svojim su briljantnim nastupima, laureati A, B i C kategorije to potvrdili oduševivši publiku i na ovogodišnjem gala koncertu a bili su to Gabriel Momić, Vita Blažević, Stella Ljubović i orkestar Umjetničke škole Poreč, koji je svojim nastupom zatvorio cijeli festival. (T. KOCIJANČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of