OD 11. Do 13. TRAVNJA

Počinju Dani pulske glazbene škole


Od 11. do 13. travnja održavaju se Dani Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. Manifestacija će se održati u prostorima škole, u područnom odjeljenju Barban, crkvi Misericordia i Domu hrvatskih branitelja.

U programu će sudjelovati brojni eminentni glazbeni pedagozi i drugi stručnjaci, koji će održati i razne radionice. Alenka Zupan iz Slovenije govorit će o svladavanju treme, David Petrović o glazbi i tijelu, a iz Argentine dolazi Carlos Andres Fagin koji će se predstaviti kreativnom glazbenom radionicom.

O teoriji solfeggia govorit će Slavica Smiljanić Marković i Neda Miletić, a Dario Marušić i Noel Šuran imat će predavanje o istarskoj glazbenoj tradiciji. O gradnji gudačkih instrumenata govorit će Nikola Dervenkar, a radionica scenskog pokreta održat će se pod vodstvom Andree Gotovina. Tu je i radionica aranžiranja u muzici Edija Cukerića, a uz to održat će se i nekoliko koncerata.

Koncert učenika škole i gostiju održat će se 13. travnja u 19 sati u Domu hrvatskih branitelja, klavirski recital Željka Vlahovića na programu je u srijedu, 11. travnja u 16 sati u dvorani škole, a istoga dana u 19.30 sati, također u dvorani škole nastupat će Maxbruch trio koncert.

U crkvi Misericordie 12. travnja u 16 sati nastupa Giovani string orchestra plus zbor pulske glazbene škole. (V. B.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom