UDRUGA METAMEDIJ

Summer Sessions - značajna potpora za umjetnike na početku karijere


Udruga Metamedij objavila je poziv za umjetnike na početku karijere za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu.

- Mreža za razvoj talenata Summer Sessions organizira rezidencijalne programe za umjetnike u začetku karijere te nudi produktivnu atmosferu, kvalitetnu produkciju i stručni feedback – sve što je potrebno za pokretanje ili razvoj profesionalnog umjetničkog projekta. Glavna ideja ovog međunarodnog programa je da organizacije sponzoriraju umjetnike iz njihove zemlje za odlazak u neku inozemnu organizaciju kako bi tamo razvijali svoj projekt. Kroz program razvija se projekt od koncepta do rada koji je spreman za prezentaciju. Umjetnici koji budu primljeni u rezidencijalni program imati će priliku svoj rad javno predstaviti u državi članice mreže u kojoj budu gostovali, kao i u Hrvatskoj po povratku s rezidencije, ističu organizatori.

Kako se prijaviti

Poziv je namijenjen mladim i neafirmiranim umjetnicima koji su mlađi od 35 godina i/ili su diplomirali prije manje od pet godina od vremena prijave, a rok za prijavu je 1. svibnja 2018. Summer Sessions mreža odabranim kandidatima/kandidatkinjama osigurava financijsku podršku u iznosu od tri tisuće eura (za troškove putovanja, smještaja, materijala i naknade), osiguran pristup tehničkim objektima i laboratorijima domaćinske organizacije, savjetovanje stručnjaka za produkciju, kustosa, voditelja projekta i/ili drugog osoblja, mogućnost javne prezentacije svog rada.

Partnerske organizacije u projektu su: V2_ (Rotterdam, Nizozemska), Arquivo 237 (Lisabon, Portugal), MoTA (Ljubljana, Slovenija), UNTREF - National University of Tres de Febrero (Buenos Aires, Argentina), National Taiwan Museum of Fine Arts (Taichung, Taiwan), Art Center Nabi (Seul, Koreja).

Za prijavu je potrebno: izraditi konkretan prijedlog projekta (ne postoje zahtjevi i ograničenja vezana za temu, metodu i disciplinu); snimiti videozapis u trajanju od dvije minute u kojem ator objašnjava svoj projekt, a poželjno je koristiti engleski jezik (gramatika i izgovor se ne ocjenjuju); videozapis treba prenijeti na Youtube, Vimeo ili slične servise; ispuniti online obrazac za prijavu koji se nalazi na internetskoj stranici http://www.summersessions.net. Organizatori podsjećaju kandidate da ne zaborave uključiti poveznicu na svoj video prijedlog.

Rezultati sredinom lipnja

Za potporu udruge Metamedij mogu se prijaviti isključivo osobe iz Republike Hrvatske, a rezultati selekcije bit će priopćeni sredinom lipnja 2018. Predviđeno trajanje Summer Sessions rezidencije je šest do osam tjedana u srpnju, kolovozu i/ili rujnu 2018. Sve dodatne informacije mogu se pronaći na službenoj Summer Sessions stranici (http://www.summersessions.net) ili kontaktirajte putem e-maila: metamedia@email.com . (B. Ć. J.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of