OZALJ

Osmi natječaj za kratku ljubavnu priču "Moje drago serce"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju, organiziraju osmi Međunarodni književni natječaj za najbolju kratku ljubavnu priču "Moje drago serce“, rok za prijavu priča je do 30. travnja.

Natječaj nosi ime po dirljivom, slavnom pismu Petra Zrinskog koje je noć uoči smaknuća, 29. travnja 1761., u Bečkom Novom Mjestu uputio voljenoj supruzi Katarini, a koje započinje riječima "Moje drago serce".

Natječaj se održava u sklopu Godine čitanja pod pokroviteljstvom Grada Ozlja, Karlovačke županije, Ministarstva kulture i medija.

Priče koje se prijavljuju na natječaj trebaju biti ljubavne i vezane uz Ozalj, napisane na hrvatskom jeziku, a mogu ih poslati autori iz Hrvatske i inozemstva, ne smiju biti već objavljene.

Priče ne smiju biti duže od 5 kartica teksta (9.000 znakova s prazninama), šalju se pod šifrom, u elektroničkom obliku na e-mail adresu knjiznicaozalj@gmail.com do 30. travnja 2021. godine. Priče pristigle nakon tog roka neće se razmatrati.

Pristigle priče pod šiframa vrednovat će stručno povjerenstvo u sastavu: Julijana Matanović, književnica, Dubravka Težak, Jasmin Imamović, književnik.

Nagrada za najbolje priče nosi naziv “Stjepko Težak” u spomen na velikog hrvatskog jezikoslovca rođenog u Ozlju, a dodjela nagrade planirana je za lipanj.

Dodjeljuju se tri novčane nagrade: 5.000 kuna za prvu nagradu, 3.000 za drugu te 1.500 kuna za treću nagradu.

Još sedam priča bit će posebno pohvaljeno i nagrađeno prigodnim darovima.

Imena najuspješnijih autora i naslovi njihovih priča bit će objavljeni u lipnju 2021. na web stranici i Facebook stranici Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj (web: http://www.gkc-ivanabelostenca.hr/, Facebook: https://www.facebook.com/gkcozalj/), objavio je Grad Ozalj na službenoj mrežnoj stranici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini