PAZIN

Nenad Rizvanović u Kući za pisce


Siječanjski gost pazinske Kuće za pisce - Hiže od besid je pisac i urednik Nenad Rizvanović, rođen u Osijeku, živi i radi u Zagrebu, a poznat je kao jedan od inicijatora FAK-a i dugogodišnji urednik u nekoliko velikih hrvatskih nakladničkih kuća. Objavio je četiri samostalne autorske knjige, među kojima je posljednja roman "Sat pjevanja" iz 2009. godine, a uredio je i nekoliko antologija hrvatske kratke priče. Trenutačno uređuje dva književna časopisa, Žurnal i Behar.

Tijekom boravka u Pazinu Rizvanović će, kako nam je rekao, raditi na svom novom romanu radnog naslova "Svijet oko nas", obiteljskoj priči smještenoj u Osijek 1980-ih godina. "To će biti roman kompleksne strukture, glavni pripovjedač bit će dvanaestogodišnji dječak, ali neće biti nimalo nalik onim stereotipnim pričama o odrastanju u dobrim starim vremenima", povjerio nam je Rizvanović. Uz roman, radit će i na dovršetku zbirke pjesama.

Domaćini iz pazinske Gradske knjižnice za ponedjeljak su mu pripremili književni susret s učenicima Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile. (D. ŠIŠOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini