BOOKtiga

Međunarodni festival pročitanih knjiga u Poreču: Predin, Gricko i aukcija knjiga zaintrigirali veliku i malu publiku

| Autor: Mladen RADIĆ

I treći dan 12. BOOKtige - Međunarodnog festivala pročitanih knjiga u Poreču okupio je brojne zaljubljenike u knjige na Trgu Matije Gupca u porečkoj starogradskoj jezgri. Građani su imali mogućnost procjene i otkupa starih knjiga iz svojih kućnih biblioteka u satu za kolekcionare koji je vodio Rok Glavan iz Antikvarijata Glavan iz Ljubljane.

Druženje s najmlađima

Popodnevno druženje s najmlađima proteklo je u veseloj atmosferi, a oduševljenje malim čitačima donio je Gricko, malo žuto čudovište koje je pobjeglo iz priče. Čitanje u paviljonu, uz stručno vodstvo knjižničarke, bila je nova prilika da se djeca upoznaju s važnošću čitanja i da probude svoju maštu kroz kreativno izražavanje.

Četvrto "udomljavanje knjiga" u Gradskoj knjižnici Poreč, u suradnji s Antikvarijatom Glavan iz Ljubljane te antikvarijatom Mali neboder iz Rijeke, privuklo je zaljubljenike u stare knjige i tiskovine, i podsjetio na javna nadmetanja na kojima kupac knjige postaje onaj koji ponudi najveći iznos. Prihod od 4. javne aukcije starih knjiga i tiskovina antikvari su donirali porečkoj knjižnici.

Nepopravljivi romantičar

Knjižnica na Maraforu bila je premala za sve ljubitelje kantautora, pjesnika i pisca, čovjeka koji je s grupom Lačni Franz ispisao najljepše stranice slovenske glazbe Zorana Predina. Uz vodstvo moderatorice susreta, dr. sc. Ivone Orlić, predstavio je najnoviju, petu knjigu "Glavom kroz zid" u izdanju Frakture. Ovaj nepopravljivi romantičar, neizliječeni nostalgičar i strastveni kritičar oduševio je brojnu publiku koja je dugo čekala svoj prvi susret s omiljenim glazbenikom i piscem u Poreču. Zavukao se Predin u brojna sjećanja iz bogate četrdesetogodišnje karijere i uz puno humora i sjete umiješao crtice o burnoj mladosti i surovoj političkoj sadašnjosti, o ljepotama i vrijednostima njegovih obiteljskih trenutaka, o karijeri i glazbi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater