POZITIVNA ENERGIJA I DUŠA KOJA PUTUJE

Književnice Lari Mari predstavile svoju novu knjigu


Zabavno i zanimljivo bilo je druženje s književnim dvojcem Larí Marí u knjižari Znanje na Giardinima u petak navečer. Osim što su predstavile svoju knjigu „Bremenita šutnja“ s vrlo zainteresiranom su publikom razgovarale o brojnim temama – unutarnjim promjenama, radu na sebi, životnom energijom...

- Postoji li u svima nama neko breme? Put koji nismo prokrčili, prepreka koju nismo savladali pa su sve naše misli i čini uzrokovane tom prošlošću koja nam kroji živote? Mračan bunker iz Prvog svjetskog rata skriva tajnu obitelji Burata. Tko su anđeli u sjeni? Jesu li uspjeli u tajnoj misiji ili su pod humkom mahovine ostala crna jaja? U nasljeđe su joj ostavili bremenitu šutnju, zagonetku kojoj nije dorasla. Hoće li se njihova kći Medena uplesti u mrežu ruskog bogatstva koje će joj omogućiti ostvarenje zatomljenih osjećaja? Most spasa tako je daleko, crna točka na obzoru nedokučive zemlje ljubavi, pročitala je Mari uvod u ovo njihovo novo djelo.

Književni dvojac Larí Marí (dobitnice Kiklopa i autorice čiji su književni hitovi „Bez ljubavi i mržnje“, „Zlatni Mjesec“ i „Armati“ uvršteni u stalni postav Britanske kraljevske knjižnice) suvlasnice su Entere Clinic u Opatiji, male klinike velike duše u kojoj već 20 godina crpe nadahnuća i, pomažući mnogim klijentima, stvaraju književne hitove.

Lari, koja je bila razgovorljivija, kazala je da njihova protagonistkinja je 40-godišnjakinja koja se nije realizirala jer uvijek su ostali za nju željeli nešto drugo, te kojoj se život mijenja kada upoznaje dvije sasvim posebne osobe.

- Neočekivani susreti mogu se desiti bilo kada, najčešće kada se najmanje nadamo tome, a nekada nešto za što mislimo da je sjajno nije niti približno takvo. Evo, naša junakinja s 40 godina prvi put ide u disko, tamo je prodisala, ljudi oko nje nisu shvaćali što joj se dešava, kazala je Lari ističući da u romanima uvijek ljudima daju imena po karakterima.

Mari je pak rekla da je Lari sve pokrenula i da piše bazu za te knjige. Ove autorice vrlo pronicljivo podastiru čitatelju najintimnije misli pojedinca, prodiru duboko u podsvijest i analiziraju izvore svih ljudskih stanja, misli i osjećaja. Upravo na taj način navode čitatelje da razmisle o vlastitim postupcima.

Zatim je bilo govora o pozitivnoj energiji, potrebi vlastitoga prostora za pojedince, kazale su da svi mi imamo prošle živote jer duša putuje, te da je duhovnost bliska svima. Razgovaralo se i o tome zašto nam se pojedine emocije stalno vraćaju.

Larissa Kunić (Larí) je književnica, duševna savjetnica i specijalist energetske medicine. Marieta Kola (Marí) je književnica, duševna savjetnica i specijalist intuitivne medicine.

(V. BEGIĆ) 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini