ODLUKOM MINISTRICE

Idis Turato povjerenik hrvatskog nastupa na VENECIJANSKOM BIJENALU ARHITEKTURE

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Idis Turato (Marko GRACIN)

Idis Turato (Marko GRACIN)


Idis Turato povjerenik je hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 17. Međunarodnoj izložbi arhitekture.

Odluka je to ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek a koja je prihvatila prijedlog stručnog Povjerenstva. Turato će Hrvatsku predstavljati s projektom "Togetherness / Togetherless". U kojem predlaže konkretan arhitektonski odgovor na postavljeno pitanje glavne teme bijenala "Kako ćemo živjeti zajedno?" s ambicijom da "jednostavnim arhitektonskim elementima u prostoru" stvori "trenutnu zajednicu".

"Predloženim rješenjem dobro se zaposjeda i aktivira cjelokupan prostor predviđen za izvedbu paviljona, prostorni koncept je jasan i "čitak" i sadržaj je moguće percipirati i proživjeti na više razina – od potpuno intuitivne ("tjelesno" savladavanje prostora kroz kretanje / sjedenje / stajanje) do refleksivne (čitanje) i angažirane (poveznica s EPK Rijeka 2020)", ističe se u priopćenju Ministarstva kulture.

Inače na javni poziv za isticanje kandidature za povjerenika hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 17. Međunarodnoj izložbi arhitekture, pristiglo je pet prijedloga a u autorskom timu projekta "Togetherness / Togetherless" Idisa Turata su Davor Mišković, Ida Križaj Leko, Ivan Dorotić, Leo Kirindžić, Maša Poljanec, Renato Stanković i Morana Matković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum