ZAGREB

Europski dani arheologije 19. do 21. lipnja na mreži

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Arheološki muzej u Zagrebu od 19. do 21. lipnja održava manifestaciju Europski dani arheologije tijekom koje će niz hrvatskih i europskih muzeja radi popularizacije arheologije publici ponuditi niz aktivnosti poput 3D rekonstrukcija i virtualnih izložbi, priopćeno je iz Muzeja.

U Zagrebu su dostupne dvije virtualne izložbe - Zbirka antičkog novca zaplijenjena u Ustaškom logoru Požega "Aliena pecunia" i izložba "Iz školskih udžbenika povijesti – remix".

Tu je i 3D virtualna šetnja stalnim postavom Muzeja, razgled 3D modela arheoloških predmeta, vodiči kroz pojedine zbirke u pisanom obliku popraćeni fotografijama i edukacijske igre poput videa i kviza o vučedolskoj kulturi, puzzle o bakrenom dobu, puzzle Avari i Slaveni i sični. 

Svi sadržaji dostupni su u Virtualnom Arheološkom muzeju u Zagrebu na poveznici https://amz.hr/hr/virtualni-muzej/. Na Europskim danima arheologije Iz Hrvatske sudjeluju Muzej vučedolske kulture, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Institut za arheologiju i Muzej grada Koprivnice. Sve do sada prijavljene programe hrvatskih i svih europskih institucija sudionika mog se naći na poveznici https://journees-archeologie.fr/

Glavni organizatori Europskih dana arheologije su Ministarstvo kulture Republike Francuske (Ministère de la culture) i Inrap (Institut national de recherches archéologiques préventives). Zbog specifične ovogodišnje zdravstvene situacije Europski dani arheologije ovaj put obilježavaju se i u digitalnom obliku pod nazivom #Archeorama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini