LJETNA KLASIKA U ARENI

Dojmljiva i moćna izvedba Aide

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Sezona Ljetne klasike 2019. u pulskoj Areni otvorena je u četvrtak navečer operom „Aida“, u izvedbi Orkestra i Opere te Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Ivana plemenitog Zajca iz Rijeke u režiji Marina Blaževića te pod dirigentskom palicom Ville Matvejeffa.

Ova je opera izvedena i prošle godine u Areni tijekom klasičnog ljeta, no i ovom je prigodom bila vrlo dobro posjećena. Naslovnu je ulogu tumačila Kristina Kolar, Radames je bio Luis Chapa, Amneris Dubravka Šeparović Mušović, a Amonasro Giorgio Surian. Tu su bili još Goran Jurić, Luka Ortar, Anamarija Knego i Marko Fortunato – sve izvrsni interpreti koji su sjajno dočarali tragičnu priču o zabranjenoj ljubavi o etiopskoj princezi Aidi i mladom egipatskom vojskovođi Radamesu. Ova bezvremena ljubavna priča unutar rimskog amfiteatra pokazala je svu monumentalnost Verdijevog remek-djela.

Opera je još jednom pokazala svoju snagu i moć, te ispraćena je ovacijama publike. Već u subotu u 21 sat u Areni je na programu 9. simfonija Beethovena.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini